PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=652377}
6,9 20 tys. ocen
6,9 10 1 19745
8,0 2 krytyków
Przyjaciółki
powrót do forum serialu Przyjaciółki

Oglądam ten serial i bardzo go lubię, ale jest trochę podobny do serialu "Prosto w serce". A dokładnie:
* Rafał / Robert - czyli aktor Michał Rolnicki zagrał w obydwóch serialach razem z Małgorzatą Sochą i wydaje mi się że w "Prosto w serce" pomaga Konstancji (czyli w Sosze), jest dla niej miły a w "Przyjaciółkach" zakochuje się w niej, ale to jest coś podobnego.
* Paweł w "Przyjaciółkach" jest adwokatem, który lubi namieszać w życiu innych (np. Ingi) Sprytny i bardzo przebiegły, często chodzi w garniturach, liczą się dla niego pieniądze, Tak samo jest z Rafałem Sagowskim w "Prosto w serce". On też nieźle namieszał oraz myślał o kasie.
* Hania, córeczka Ingi. W "Prosto w serce" również jest dziewczynka, Hania, dla której Konstancja starała się być miła i chciała koniecznie zostać jej matką.
* W "Przyjaciółkach" Dorota i Inga się nie lubią. W "Prosto w serce" Konstancja nie przepadała za Wiki. W dodatku Dorotę i Wiki zagrała Agnieszka Sienkiewicz, a Ingę i Konstancję Małgorzata Socha, czyli te same aktorki.

Może dla innych te seriale w ogóle się nie łączą, ja tylko wyraziłam swoje zdanie. :)

Sovbedlly

Wydaje mi się, że w Prosto w serce, Wiki była jedyna przyjaciółka Konstancji.

Sovbedlly

ale namieszałaś, na siłe szukasz podobieństw, a nie ma tu żadnych, poza aktorami, którzy grali w obu serialach! prosto w serce to było łzawe romansidło, oparte na wątku miłości miedzy Kożuchowską a tym architektem, a Przyjaciółki opieraja się na pokazaniu przyjazni miedzy kobietami! poza tym no wiesz jak to adwokaci, oni często chodza w garniutrach haha :p

użytkownik usunięty
milenasy

Jaka Kożuchowska?! I jaki architekt?!

No właśnie?

ocenił(a) serial na 9
Lily303

Kożuchowska i architekt to było "Tylko miłość" :)

użytkownik usunięty
aagata91

Ja nie wiem - bo nie oglądałem tego serialu (,,Tylko miłość") - ale to na pewno nie było ,,Prosto w serce".

ocenił(a) serial na 9
Sovbedlly

Kożuchowska nie grała w "Prosto w serce" tylko Mucha, a Artur był prezesem firmy.
Nie szukam podobieństw na siłę ^ ^