Wybiło 1000 odpowiedzi, dlatego czas na kolejną odsłonę naszego wątku :)
Załóżmy, że fotel Chandlera to Rozkładaniec i już :)
Kto planował zjeść w Święto Dziękczynienia nie indyka, a sushi?
Hmm. Poproszę o 15 scen/momentów/wątków/dowcipów itd., w których przewodnim motywem były włosy (nie tylko te na głowie :p).
1. Piosenka Phoebe o "little black curly hair"
2. W dzieciństwie Rachel wkręciły się włosy w łańcuch od huśtawki
3. Bonnie, dziewczyna Rossa, za namową Rachel ogoliła głowę
4. Rachel uważała, że Ross ma szorstkie włosy, a Phoebe że przetłuszczone
5. Monika na Barbados miała problem z puszeniem się włosów więc zrobiła sobie warkoczyki
6. Phoebe, kiedy nocowała u Joeya, przykleiła się do włosów guma (która była na poduszce)
7. Jeden z facetów wybranych przez przyjaciół dla Rachel miał miękkie włosy dzięki ekstraktowi z papai
8. Phoebe zauważyła, że coś jest "nie tak" z włosami Rachel a ta była po wizycie u fryzjera
9. Monika i Phoebe depilowały włosy na nogach przy pomocy Waxine
10. Ross wąchał włosy Rachel podczas przytulenia, co wg Phoebe było znakiem, że nadal ją kocha
11. Chandler znalazł w swojej kawie włos
12. Kuzynka Cassie miała cudowne włosy, które rozpuszczała robiąc niemałe wrażenie
13. Cathy strzygła Chandlera, zaraz potem się całowali
14. Phoebe strzygła Joeya od miski
15. Phoebe obcinała Monice włosy ala Dudley Moore (a miała być fryzura Demi Moore)
To teraz 15 sytuacji w których przyjaciele kłamali
1. Joey klamal w cv
2. Chandler klamal szefowej Rachel, ze zadzwoni
3. Monica klamala, ze drogie kozaki sa wygodne
4. Rachel klamala ze pali
5. Ross klamal, ze przeczytal list od Rachel
6. Ross klamal, ze anulowal malzenstwo z Rachel
7. Haha, to najlepsze, Chandler klamal Janice, ze firma przenosi go do Jemenu
8. Rachel oklamala Phoebe, ze boli ja noga, zeby Phoebe nie szla z nia biegac
9. Klamstwo Rachel w sprawie stolika z sieciowki
10. Wszyscy oklamali Rachel, ze deser, ktory zrobila jest pyszny, no, oprocz Joeya, jemu smakowal naprawde
11. Klamstwa Monici, kiedy nie chciala przyznac sie Rachel, ze spotyka sie z Judy
12. Joey klamal, ze jest chory, aby pozbywajac sie wszystkich z domu, urzadzic impreze dla gwiazd serialu
13. Chandler sklamal wszystkich, ze oferta na dom, ktora zlozyli z Monica jest za niska i nie kupia domu
14. Wszystkie klamstwa Monici, Chandlera i Joeya majace na celu ukrycie wiadomego zwiazku
15. Phoebe.klamiaca ze jest jedna z matek Bena aby dostac sie do domu Stinga.
Ufff...to nielatwe zadanie.
A ja mam takie- wymienic jak najwiecej odcinkow z retrospekcjami:)
Małe sprostowania do odpowiedzi powyżej:
11. Monica spotykała się z Julii.
12. Joey nie udawał chorego, tylko powiedział, że ma ważny casting z rana i musi się wyspać. To Rachel symulowała chorobę:)
Ale i tak wielki szacun za wymyślenia aż tylu kłamstw.
Może czas powrócić do zabawy w zgadywanki?
Ross dwa razy skompromitował się w oczach dziewczyn jako paleontolog (ogółem jako naukowiec). Jakie to były sytuacje? :)
Pamiętam tylko jedno - kiedy Phoebe sprawiła, że Ross zaczął wątpić w teorię ewolucji:)
Kiedy myślał, że student się w nim zakochał i zrobił scenę przed profesorami :P?
Jakie trzy przedmioty sprawiły, że Joey został uznany za obrzydliwego zboczeńca?:)
1)Majtki zostawione na kanapie w mieszkaniu dziewczyn
2)Rozstawiona w mieszkaniu chłopaków kamera, którą Chandler i Monica chcieli uwiecznić swoją "randkę" :)
3)Nagie zdjęcie Monici
I jako bonus Joey obrzydził przyjaciół tym, że jada tylko mięso z kurczaka, a skóry zostawia w kubełku- i niech inni się częstują :D
Ross, kiedy spotykał się z dziewczyną zza miasta :) później przysnął też w pociągu
Ok, mam nadzieję, ze nie za trudne! Wymieńcie po 3 sytuacje, w których każda z dziewczyn użyła swojego reprezentatywnego tekstu :)
Monica i jej "I know!"
-kiedy Chandler powiedział, że pięknie wygląda w sukni ślubnej
-kiedy Phoebe pochwaliła dom dla lalek
-kiedy Rachel przyznała, ze jej wyprowadzka to "koniec pewnej ery"
Rachel i jej "Nooooo!"
-kiedy skasowała przypadkiem wiadomość od Emily na automatycznej sekretarce w mieszkaniu Rossa
-kiedy dowiedziała się,że nadal są z Rossem małżeństwem
-kiedy okazało się, że pożyczone kolczyki były nie Phoebe a Moniki (a jej nie wolno pożyczyć biżuterii,bo ją gubi!)
:)
Monica i jej "I know!"
-kiedy Chandler powiedział, że pięknie wygląda w sukni ślubnej
-kiedy Phoebe zachwyciła się domkiem dla lalek
-kiedy Rachel przyznała,że jej wyprowadzka to "koniec ery"
Rachel i jej "Nooooo!"
-kiedy dowiedziała się,że jednak Ross nie anulował ślubu
-kiedy przypadkiem skasowała wiadomość głosową od Emily
-kiedy zgubiła kolczyk Moniki
Nie wiem czy Phoebe miała swoje powiedzonko...? Często mówiła o zmarłej mamie (kiedy chciała się sprytnie wytłumaczyć z czegoś) ;-)
No dla mnie powiedzonkiem Phoebe było "oh no..." np. kiedy zamieszkała z Policjantem a on rano zastrzelił ptaka :D ale niech będzie, odpowiedź zaliczona! :)
Rzeczywiście przewijało się u Phoebe "Oh nooo"!
Np kiedy:
-podczas wspominania czasów wojny (gdy była sanitariuszką) odstrzelili jej rękę ;)
-jechali na narty i w taksówce zabrakło paliwa
-znalazła czerwony sweter i myślała błędnie,że należał do Taga Jones'a
Nie ma pytania, także pozwolę sobie zadać:
Podajcie 4 sytuacje, kiedy Phoebe pomagała Joeyowi w jakiejś sprawie :)
Mam 4, ale 2 są lekko naciągane, więc nie wiem, czy zostaną zaliczone:D
1) nauka gry na gitarze
2) pomagała mu nauczyć się kłamać, kiedy zapomniał pójść na paradę
3) kiedy zaklinował się w indyku, pomagała mu ukryć to przed Monicą
4) wpłaciła na PBS 200 dolarów i pomogła Joeyowi pojawić się na wizji
I nikt nigdy nie odpowiedział na moją zagadkę pod odpowiedzią z kłamstwami - wymienić jak najwięcej odcinków z retrospekcjami:D
Jak najbardziej zaliczam!
Dodałabym jeszcze naukę jęz.francuskiego i pomoc w nauce roli (kiedy Phoebe poczuła, że jest wyjątkowo utalentowana) :)
Wszystkie oczywiście zaliczam! Dodałabym jeszcze naukę francuskiego i naukę scenariusza (kiedy Phoebe bardzo się wczuła i odkryła swój talent)!
Retrospekcje:
-odcinek w którym wspominano jak do mieszkania wprowadził się Joey i Monica zaprosiła go na... lemoniadę
-odc. w którym wspominali bal maturalny Monici i Rachel (właściwie oglądali przygotowania do balu na video) :)
-odc. gdzie Ross i Chandler byli na rocznicy matury w swoim liceum i wspominali swój zespół "Way, no way"
-odc.ze wspominkami ze Święta Dziękczynienia (czyli głowa Joyea w indyku!)
-na końcu jednego z odcinków pokazani byli młodzi Ross i Monica, gdzie Ross robi harbatę i śpiewa jak dziewczynka (a Monica po nim sprząta) ;)
-odc.gdzie młodzi Phoebe i Ross całowali się, a Rachel marzyła o Chandlerze :)
Proszę wymienic jak najwiecej sytuacji, w ktorych Gunther daje dowod milosci do Rachel:)
Bardzo ciekawe, takiego pytania jeszcze nie było :)
1.Kupił jej kota "wywiniętego na lewą stronę"
2. Zawstydzony przyznał, że Phoebe go pocałowała
3.W myślach zadawał jej pytania np "Rachel, czy umówiłabyś się ze mną..jako moja kochanka"
4.Gdy Rachel miała wyjechać do Francji wreszcie wyznał jej miłość
5.Podczas gry w butelkę był przeszczęśliwy, ponieważ prawie-prawie-prawie pocałowali się z panną Green
6.Wydarł się na Joeya na wieść, że Tribbiani kocha Rachel
1.Kupił jej kota "wywiniętego na lewą stronę"
2. Zawstydzony przyznał, że Phoebe go pocałowała
3.W myślach zadawał jej pytania np "Rachel, czy umówiłabyś się ze mną..jako moja kochanka"
4.Gdy Rachel miała wyjechać do Francji wreszcie wyznał jej miłość
5.Podczas gry w butelkę był przeszczęśliwy, ponieważ prawie-prawie-prawie pocałowali się z panną Green
6.Wydarł się na Joeya na wieść, że Tribbiani kocha Rachel
7. Zaproponował Rachel zamieszkanie u siebie
8. Gdy w kawiarni zjawił się Mark i zalecał do panny Green, Gunther na zapleczu potłukł szkła
9. Na wieczorze kawalerskim Rossa, Gunther podziękował mu, że nie żeni się z Rachel
10. Joshua odmówił małżeństwa Rachel, co Gunther skwitował powiedzeniem "IDIOTA!"
11. Wyprosił z kawiarni jednego z mężczyzn, który flirtował z Rachel
12. Powiedział Emily, ze jest chłopakiem Rachel
13. Dopytywał o datę urodzenia Rachel
PYTANIE:
Wymieńcie minimum 6 sytuacji, kiedy chłopcy robili coś "babskiego" :)
1. Chandler depilował Joeyowi brwi
2. Joey robił kompozycje zapachowe ze współlokatorką
3. Chandler robił z Monica na drutach
4. Chandler robiący mnóstwo kobiecych rzeczy przez kasetę hipnotyzującą
5. Joey nosił torebkę i makijaż
6. Chandlerowi przypadła rola kobiety, kiedy bawili się w fort:D
Pięknie.
Ja myślałam jeszcze o
- Rossie, który korzystał z solarium i wybielił sobie zęby
- Chandlerze wypełniającym test w kobiecym piśmie
- Wszystkich chłopakach z maseczkami na twarzy
- Chandlerze, który pożyczał od Rachel balsam, poza tym raz był z Rachel w salonie manicure
- Joey tańczącym z Triggerem (jako partnerka)
- Chandlerze biorącym kąpiel w pianie i solach (bastionem męskości miał być okręt zabawka) :D
Prosimy o pytanie :-)
Dodałabym jeszcze, że:
-Chandler brał kąpiel w pianie (a okręt zabawka miał być ostatnim bastionem męskości!)
-panowie nałożyli maseczki na twarze
-Ross + solarium, Ross+ białe zęby a'la demon (wg Phoebe)
-Chandler wypełnił kiedyś test z babskiego pisma
-Chandler był z Rachel w salonie manicure, poza tym pożyczył kiedyś od niej balsam
Heh, sorki, ale Filmweb się psuje, pokazuje, że są odpowiedzi a samych odpowiedzi nie ma.
No więc pytanie...
O, wiem...proszę wymienić jak najwięcej chłopaków Phoebe:D
1. Mike
2. Gliniarz
3. Wrażliwy strażak Vince
5. Nauczyciel, w szkole, w której śpiewała dzieciom prawdę
6. David
7. Duncan (pierwszy mąż Phoebe, myślała, że jest gejem)
8. Jim (chodził za nią, pisał "opowiadania erotyczne dla dzieci)
9. Robert (było widać mu przyrodzenie w szortach)
10. Parker (grany przez Aleca Baldwina)
11. Eric (narzeczony Ursuli)
12. Jason (nauczyciel, zdradzała go ze strażakiem)
13. Facet, którego masowała i się w nim bujała.
Tylko tyle mi przychodzi do głowy
Hehehe, świetnie:D Na upartego możnaby dodać chłopaka, który jadł kredę, którego wspomina w 1 odcinku. Taki dziwny typ też, który najpierw był prześladowcą Ursuli. Kto tam jeszcze...aaaa, inspektor sanitarny, który zamykał wszystkie knajpy. Był jeszcze chłopak, z którym zrywała podczas, gdy Chandler zrywał z Janice. Sorki, nie pamiętam imion...
Teraz pytanie:D
I jeszcze obcokrajowiec, który miał tłumacza i chodzili na randki we trójkę! :)
Moje pytanie (JESTEM NOWA, WIĘC BARDZO PRZEPRASZAM JEŚLI ZADAJĘ PYTANIE, KTÓRE JUŻ PADŁO)
W jakim miejscu i jaki prezent dostała Rachel od Gavina, kolegi z pracy?
dostała na urodziny szal na balkonie u Moniki:)
a jesli chodzi o faceta Phoebe to jeszcze byl psychiatra którego wszyscy nienawidzili:)
pytanie: jakie przezwisko miał Chandler w czasach młodzieńczych? ( dotyczy to odcinka, w którym dowiadujemy sie, że zerwał z dziewczyną z obozu bo była gruuuu...ba)