Wodecki dzięki słynnym słowom "Tę pszczółkę, którą tu widzicie zwą ją Mają" zawdzięcza swoją całą karierę i popularność (tą też podtrzymał jako jurry w Tańcu z Gwiazdami). Nie nagrał poza tym żadnej piosenki, która zostałaby hitem i od 30-40 lat jedzie na tym, nawet ostatnio w reklamie przerobioną wersję jej śpiewał :D
owszem śpiewał inne piosenki i też osiągnęły sukces chociażby takie Chałupy, albo lubię wracać tam gdzie byłem i wiele innych. I chciałabym żeby za wiele lat o Wodeckim film/serial zrobili bo jak o German jest to o Wodeckim też by mogli zrobić bo jest tego godny, znam jego życiorys i chciałabym żeby pokazali go w formie filmu/serialu.
No bo nie odniósł takiego spektakularnego sukcesu jak "Pszczółka Maja". Spoglądając prawdzie w oczy jest niespełnionym artystą.
Chyba żaden artysta nie ma gdzieś docenienia przez kogokolwiek, aczkolwiek jest w tym prawda, że zdaniem byle kogo nie ma co się przejmować.
ja go od dziecka doceniam, ja i kilka moich członków rodziny. Bardzo go uwielbiam i cenię jako piosenkarza i człowieka, byłam 6 lat temu na jego koncercie i to przesympatyczny facet posiadam od niego autograf, zdjęcia z nim nie mam nie wiem czemu, ale wierzę że zdążę mieć z nim zdjęcie, rok przed moim urodzeniem był w restauracji w której pracowała moja mama i moja chrzestna i zamówił golonkę i mama go obsłużyła i przyjęła zamówienie, że moja mama jak usłyszy jakąś jego piosenkę to podśpiewuje, a 5 lat przed moimi narodzinami to moja ś.p babcia i moja ciocia (synowa mojej ś. p babci ) spotkały go w cukierni w Głogowie. I odkąd się o tym dowiedziałam 10 parę lat temu zaczęłam go wielbić jako osobę, piosenkarza i chciałabym żeby za parę lat o nim film/serial zrobili bo skoro jest o German, i ma być o Villas to o nim też niech zrobią bo to fajny piosenkarz, facet, z talentem a nie jakiś celebryta. Oby żeby zrobili o nim ten film/serial.