AXN Spine, który nadawał ten serial SPIERNICZYŁ liczbę odcinków. Serial ma 16 odcinków, ale w Polsce na dzień dzisiejszy jest tylko 15, ale nie każdy wie, że 15 to ostatni odcinek. AXN "zgubił" po drodze odcinek nr 2, a potem kolejny 3 nazwał drugim... i tak dalej to poszło. I w ten sposób niby poważna stacja robi widzom wodę z mózgu. PARTACTWO!!!
Dobra informacja. Do tej pory od kilku tygodni cały czas czekałem na ten odcinek 16. To prawda wszelkie źródła mówią o liczbie odcinków 16, a mamy 15. Brawo AXN, róbcie tak dalej - przybędzie wam widzów na pewno...
Wiecie czy serial jest dostępny gdzieś poza AXN ? Udało mi się obejrzeć tylko kilka odcinków, a powtórek jakoś uświadczyć nie mogę :/
Z rosyjskojęzycznym kolegą porównaliśmy obie wersje - oryginalną (rosyjską) i naszą polską axn-owską. To nie drugi odcinek się zgubił, tylko wycięto pierwszą scenę w 1 odcinku (pominięto w naszej wersji pierwszego pacjenta). Wklejono sceny z oryginalnego drugiego odcinka do naszego pierwszego, przez co rzeczywiście nie wszystko się kleiło. Ale chyba najważniejsze, co zauważyliście, że odcinek 15 to u nas ostatni ;)
No proszę, wszystko wiadomo. Tylko po co AXN robi takie rzeczy? Za czasów PRL-u to cenzura tak działała, ale teraz... Ponadto wydaje mi się, że to jest niedopuszczalna ingerencja w czyjeś gotowe dzieło.
Wiesz, nie sądzę, że tu chodziło o jakąś cenzurę. Raczej nie było tam niczego do ukrycia. Może chodziło o liczbę odcinków. 15 to bardziej okrągła liczba. Może to miało jakieś znaczenie. Nie wiem
stacja kupuje i to od niej zalezy ile pusci odcinków tobie jeden z drugim nic do tego, zresztą kto w dzisiejszych czasach ogląda telewizje i jakis śmieszny rosyjski serial. Netflix teraz wszyscy oglądają. Polska i caly swiat.
żartowałem, nigdy nie oglądałem i nie bede oglądał netflixowego szamba, film, serial to masz w telewizji, w takiej szkole sie wychowałem!
Tak, Sreda oficjalnie ogłosiła kontynuację. Ma być kolejna seria. Tylko nie wiadomo kiedy.