PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=775634}

Pustkowie

Pustina
2016
7,5 6,9 tys. ocen
7,5 10 1 6863
8,3 3 krytyków
Pustkowie
powrót do forum serialu Pustkowie

Czechy zawsze mi się kojarzyły z wyższym poziomem życia, tymczasem w filmie widzę brzydotę, biedę, brud, rozwiązłość - totalny upadek Czechów ! Przypomniał mi się włoski film "Odrażający, brudni, źli" Paskudny obraz czeskiej prowincji, chyba niewiele ma wspólnego z rzeczywistością, ten film to plama na honorze Czechów.

ocenił(a) serial na 8
cobra2000_filmweb

Wyższy poziom życia to chyba tylko w Pradze ,generalnie w małych miasteczkach i wsiach obraz wręcz lustrzany co do serialu ...

cobra2000_filmweb

a uzytkownik Cobra 2000 to był kiedykolwiek w Czeskiej Republice ?? Bo nie wygląda.
Ewidentny obraz standardów, mentalności i codziennego życia w Czechach oprócz dużych ośrodków miejskich, czyli de facto stolicy i może Brna. Serial świetnie wpasowany

cobra2000_filmweb

Niedawno w Trójce był wywiad ze scenarzystą "Pustkowia" (http://www.polskieradio.pl/9/3851/Artykul/1714999/)
To nie jest totalny upadek Czechów! Tak jest w każdym kraju. O tym m.in. mówi scenarzysta.
Nie można pokazywać tylko szczęśliwych ludzi i ładnych miejsc.
Byłam w wielu, wielu czeskich miasteczkach i nie wyglądają jak Praga:)

Ostatnio jakiś "znawca" ubolewał nad 2 częścią polskiego "Paktu". Nie podobał mu się bo grali tam wg niego brzydcy aktorzy.
Wychodzi na to, że obecni kinomani chcą oglądać tylko ładnych ludzi, ładne sceny i cukierkowe życie.

Nephi

I tutaj się z Tobą zgadzam. Najbardziej podobało mi się, że w Pustkowiu ludzie wyglądają dokładnie tak, jak w większości zapyziałych dziur na całym świecie. Przynajmniej jest prawdziwie.

ocenił(a) serial na 8
cobra2000_filmweb

Ależ głupie podejście. To że są brzydcy ludzie, brud, bieda itd. świetnie robi klimat, może rzeczywiście jest to odrobinę przesadzone, ale z pięknymi wypicowanymi ludźmi i otoczeniem klimat byłby już o wiele słabszy, a to on dla mnie gra główną rolę w serialu

ocenił(a) serial na 9
cobra2000_filmweb

Ja miałam przyjemność mieszkac rok czasu w Usti nad Labem- miasteczko przemysłowe, nieopodal gdzie kręcony był serial . Takiej patoli jak żyje nie widziałam...cyganie, dziwki, wietnamcy, bród smród i ubóstwo. Smutne przemysłowe miasto A w tle piękne góry...Po Tym czasie nigdy się nie zgodzę że Czechy to wyższy standard życia.