PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=742391}

Quantico

2015 - 2018
7,0 6,9 tys. ocen
7,0 10 1 6913
6,0 3 krytyków
Quantico
powrót do forum serialu Quantico

Dno i bzdury

ocenił(a) serial na 2

Z przyczyn niepojętych dla mnie samego obejrzałem pierwszy sezon tego serialu i chyba wystąpię o odszkodowanie od twórców. Quantico jest tak złe, tak naiwne, tak źle zrobione, że nie mieści się na skali żenady. Nie oczekiwałem tak dobrego serialu jak Kulawe konie, The Americans, francuskie Biuro szpiegów czy nawet średnie Berlin station, ale ten serial przechodzi granice absurdu.
Wygląda na to, że FBI jest najgorzej chronioną instytucją w USA, a studenci Akademii FBI mogą robić co im się żywnie podoba bez ponoszenia konsekwencji. Przez 22 odcinki czeka się na rozwiązanie, które jest znane od pierwszego odcinka. Historia jest prosta, ale twórcy serialu próbują zwodzić widza i mieszać wątki, ale robią to w tak głupi i naiwny sposób, że z każdym odcinkiem jest tylko gorzej. Nie wiem czy twórcy robili ten serial z myślą o osobach, które mają problemy z kojarzeniem faktów, ale każdy przeciętnie inteligentny widz przejrzy tę "skomplikowaną intrygę" w 20 minut.
Żałuję też, że widziałem ten serial, bo okazuje się, że Priyanka jest po prostu zła aktorką (zresztą w Citadel też się nie wykazała).