PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=101037}

Queer as Folk

2000 - 2005
7,9 6,9 tys. ocen
7,9 10 1 6863
8,5 4 krytyków
Queer as Folk
powrót do forum serialu Queer as Folk

Właśnie obejrzałem 11 odcinków pierwszego sezonu. Do tej pory chyba nie było serialu, który w tak szczery i bezpardonowy sposób pokazywałby życie osób o orientacji homoseksualnej. Trochę razi ilość scen łóżkowych oraz nadmierna wulgarność (z pewnością serialu tego nie wyemituje nigdy nasza polska, prorodzinna telewizja publiczna)ale ogólnie problemy tej mniejszości wcale nie odbiegają od naszych... Komiczne i dramatyczne sytuacje przeplatają się nawzajem - polecam obejrzeć choćby z ciekawości, choć może serial ten nie jest przeznaczony dla wszystkich (od lat 18??).

ocenił(a) serial na 10
Mr Frodo

Oglądałam ten serial kilka lat temu (wszystkie 5 serii). i do dziś chętnie do niego wracam. Moim skromnym zdaniem to najlepszy serial w ogóle, nie tylko branżowy (jest nieporównywalnie lepszy od osławionego "L Word"). Świetne aktorstwo, zdjęcia, dialogi, muzyka... I ogólnie piękna historia opowiedziana w tych pięciu sezonach, postacie bardzo fajnie się rozwinęły, dojrzały; bardzo podobało mi się też zakończenie - wymowne i nawiązujące do początku. Może i czasem był zbyt wulgarny, ale dla mnie ten brak poprawności politycznej tylko przemawiał na korzyść, czynił ten serial bardziej realistycznym. Może dlatego w moim odczuciu tylko ten serial zasłużył sobie na bezdyskusyjne 10/10.