PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=842583}

Ród smoka

House of the Dragon
2022 -
7,5 62 tys. ocen
7,5 10 1 61579
7,4 34 krytyków
Ród smoka
powrót do forum serialu Ród smoka

Jest piękna. Ta uroda subtelna, kobieca, nieco zadziorna i łobuzerska. Piękna jak obrazek; jak dzieło sztuki. Znacznie piękniejsza od tej banalnej, grającej Daenerys w GoT, Emilii o pospolitej urodzie.

Ponadto Rhaenyra jest obdarzona inteligencją i mądrością, w przeciwieństwie do Daenerys, której głupota, brak zmysłu politycznego i szaleństwo (tak, szaleństwo u niej było widoczne już w pierwszych sezonach GoT, wystarczyło uważnie oglądać) doprowadziło ją tam, gdzie skończyła - pisałem już o tym gdzieś na poziomie 4. sezonu GoT, że to Dany jest szalona, a nie Viserys, jak się powszechnie uważało. Viserys był po prostu głupi. Ale dość już o tym.

Wracając do meritum Rhaenyra jest piękna, zaradna, inteligentna, wie jak dobrze grać w dworskie intrygi i wróżę jej pomyślną przyszłość... a wszystko to w przeciwieństwie do Daenerys.

To moja subiektywna opinia, ale możecie traktować ją jako prawdę objawioną.

Pokój  ☮️

xobevil

O kurnia, jestem dopiero na trzecim odcinku, ale kumpel już dał info, że od połowy sezonu zamieniają cudowną Milly Alcock grającą Rhaenyrę, na jakąś srakę bez charakteru, która ma grać starszą wersję tej postaci! Prawda to? Wiedziałem, że to ma się odbyć, ale nie sądziłem, że tak szybko.

I to ma znaczyć, że Milly się już później w serialu nie pojawia?! W dupala z takimi pomysłami HBO. Najpierw robią dobry wybór castingowy, a później pokazują nam środkowego palucha.

ocenił(a) serial na 8
xobevil

przecie starsza aktorka zagrała równie dobrze XD

WTTW_FILM

Fakt, przebrnąłem już przez sezon. Mogę się z tym zgodzić - jest nieźle.
Ale przez drugą połowę sezonu i tak brakowało Milly.

WTTW_FILM

Ale, ale! Muszę przyznać, że zmiana Alicent Hightower nie była aż tak brutalna. Na początku nawet nie zauważyłem podmiany aktorek tej postaci. Czyli można coś takiego zrobić z wczuciem i dużą dozą podobieństwa obu aktorek do siebie :)