PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=842583}

Ród smoka

House of the Dragon
2022 -
7,5 62 tys. ocen
7,5 10 1 62470
7,5 39 krytyków
Ród smoka
powrót do forum serialu Ród smoka

Właśnie czytam drugi tom, i zastanawiam się, jak oni to ogarną. Fabuła jest dobra,ale prawie brak dialogów. Bitew w samym pierwszym tomie, jest mnóstwo, zdrad i trupów, jest cała masa, gra o tron to przy tym pikuś ;D No i smoki, masa smoków. Ale ciekawi mnie, ile pominą. Bo wszystkich starć nie pokażą. Wiele było tylko wspomnianych, więc w serialu pewnie będzie tak samo. Ale dwie bitwy muszą być. Nie wiem jak z sezonami, bo pewnie podzielą to na trzy. Więc w każdym sezonie dwie bitwy. To Taniec smoków, dostaniemy w drugim albo trzecim. Problem jest też taki, że przez sporą część książki, nie dzieje się za dużo. Według mnie, są trzy wydarzenia. Podbój, Maegor okrutny, potem są w sumie czasy pokoju, i znowu ziarna nienawiści, i taniec smoków. Potem to już tylko koniec smoków. Także, ciekawe jak to poskładają na język serialu

ocenił(a) serial na 8
toyminator

Serial będzie tylko o Tańcu Smoków

Danio31b

Że niby co proszę? Co to za sens? Skończyłem właśnie opisywane wydarzenia, i były one mniej ciekawe, niż to co się działo przed. Sporo akcji, owszem. Ale to bez sensu. Czyli robią jeden sezon? Bo za dużo tego tam nie było. I muszą chyba na początku wspomnieć, o tym co było. Kto jest synem kogo itp itd. Inaczej to będzie dla nie czytających, bajzel. Co za idiotyczny pomysł, żeby olać wszystko wcześniejsze, i tylko ten taniec smoków zrobić:/ W sumie straciłem trochę zainteresowanie.

ocenił(a) serial na 8
toyminator

Ma się zacząć jeszcze za czasów Viserysa. Chcą rozstawić figury na szachownicy, ma być młoda Alicent , Rhaenyra itd
Ale tak jeśli liczysz na podbój Aegona czy Maegora to się zawiedziesz.

Ja ogólnie nie czekam już, to wciąż prequel do 8 sezonu got a książkowa historia nigdy nie zostanie zakończona.