17 - letnia dziewica miałaby chęć na brutalny seks z wujkiem w jednym pomieszczeniu z innymi uprawiającymi seks ? Serio ? Co jeszcze twórcy wymyślą ? I to bzdurne niby sekretne przejście. Myślałem, że już po Daemonie, gdy król się dowiedział o tym, że jego brat się dobierał do córki. Ale nie, śmiesznie go tylko ochrzanił. W GOT jego głowa już by była odcięta. Taka jest prawda. Więc nie wiem co to ma być. Po początkowych odcinkach myślałem, że chociaż ta produkcja bedzie dobra w przeciwienstwie do WP, ale idzie w jeszcze gorszą stronę. Okaże się, że najlepsze z tej produkcji są tylko smoki. Zdegustowany jestem, nie wiem czy oglądać dalej. W ogóle przedziwne są relacje księżniczki z królem. Nienawidzi go tylko dlatego, że ten chce dobrać jej męża, tak jakby wtedy było to coś nienormalnego:)
Mocno wszystko sobie uprościłeś. Król Viserys nie ściąłby Deamona, bo jest dość miękki i ma słabość do brata. To nie szalony król Aerys czy okrutny Maegor tylko jego przeciwieństwo. Nawet Daemon nazywa go słabym i ostrzegał go, że wszyscy dookoła to wykorzystują i rozgrywają gierki polityczne, dlatego chciał, by jego mianował namiestnikiem królewskim. Właściwy serial zacznie się dopiero po śmierci Viserysa, gdy dojdzie do podziału na zielonych i czarnych. Odcinek 6 ma przeskok 10-letni i teraz dopiero zacznie się robić bardzo ciekawie. Te pierwsze 5 odcinków to taki prolog. Dwie ważne postacie Rheanyra i Alicent będą od 6 odcinka grać starsze i bardziej doświadczone aktorki na czym serial też zyska. Zamówili już 2 sezon, ale sądzę, że będą minimum 3 sezony.