PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=842583}

Ród smoka

House of the Dragon
2022 -
7,5 62 tys. ocen
7,5 10 1 62458
7,5 39 krytyków
Ród smoka
powrót do forum serialu Ród smoka

Kto czeka? I info

ocenił(a) serial na 10

Jak w temacie. Czekacie na ten serial? Tutaj mozemy tez zamieszczac najnowsze info o serialu.

ocenił(a) serial na 8
monita730

Prawdopodobna (wiadomo, COVID) data premiery to Kwiecień 2022 .Czyli podobnie jak 1 sezon GOT.

Jest też nowe logo promocyjne HBO Max
https://twitter.com/EmiliaClarkeGEN/status/1339735822971580416

ocenił(a) serial na 10
Danio31b

No to jeszcze troche poczekamy... mam nadzieje ze bedzie warto

ocenił(a) serial na 8
monita730

Szybko zleci .Czekają to ci co przeczytali w 2011 „Taniec ze Smokami" hehe

ocenił(a) serial na 10
Danio31b

Nie mieszkam w polsce i nie przeczytalem w bibliotece mieli tylko ogien i krew, historia ciekawa ale czy starczy budzetu na bitwy i smoki :p

ocenił(a) serial na 8
monita730

Zobaczymy .Podobno wilkory były droższe i trudniejsze niż smoki .
Nie będzie wilkorów ,muru i armii zombie .Wiec kasa powinna być :) .

Zresztą patrząc na efekty w Mandolorianie o budżet bym się nie martwił .HBO walczy z Netflixem i Dinseyem . Włożą w to kupę kasy

PS ma nie być żadnej większej bitwy w 1 sezonie

ocenił(a) serial na 5
Danio31b

Tak na prawdę nieco się dziwię że po upadku (i to z wysoka jaki przytrafił się Grze o Tron nie odwołali tego serialu. Gra o Tron była genialna w sumie do końca 4 sezonu niestety dalej skończyła im się książka a improwizacja im zupełnie nie wyszła. Było to wyraźnie widać w kolejnych sezonach kiedy to uśmiercali niewłaściwe postaci a inne przechodziły między sezonową lobotomię (Varys, Tyrion). Ostatni sezon zebrał falę krytyki a notowania GoT padły na twarz. Oczywiście do tego czasu Dom Smoka był już zapowiedziany więc szczęśliwie nie mieli za bardzo jak się wycofać z czego się cieszę jednak teraz pośród Wiedźminów i Covidów gdy wszyscy o GoT zapominają mam obawy, że pomysł z Domem Smoka może upaść.

ocenił(a) serial na 8
SirDrX

"niestety dalej skończyła im się książka a improwizacja im zupełnie nie wyszła"
No chyba nie, mieli po 4 sezonie  Ucztę dla Wron i Taniec ze Smokami i zekranizowali ją fatalnie :D

Tobie chodziło pewnie o ten serial o White Walkerach i 5 innych spin offach które zostały zawieszone(słusznie zresztą)  po katastrofie 8 sezonu :D

Pomysł na serial był już od bardzo dawna.Gdzieś od 2016 gdy było już wiadomo,ze D&D chcą się zawinąć a Martin spotkał się z HBO żeby przedyskutować co po GOT. Przecież podobno Martin zawiesił pisanie Wichrów Zimy dla książki "Ogień i Krew" o Targach, która miała być biblią właśnie dla tego serialu. Czym zresztą wkurzył masę fanów czekających od 2011 na Wichry.

Nie wycofają się, to ma być flagowiec HBO Max od 2022  i jeśli nie okaże się jakimś gniotem i oglądalność będzie się zgadzać a pewnie będzie się zgadzać, to planują podobno 5 sezonów po 10 odcinków.

ocenił(a) serial na 8
Danio31b

https://www.instagram.com/p/CJLN6xKMbCG/ Smok Daemona/Sama Targaryena/Smitha :)

ocenił(a) serial na 8
Danio31b

Ramin Djawadi powróci jako twórca muzyki w serialu!!!

monita730

Dobrze, że bez D&D, mam nadzieję, że przepadną w hollywood i już niczego tak nie zniszczą. Sapchnik sprawdził się świetnie jako reżyser, jego odcinki robiły robotę.

ocenił(a) serial na 8
monita730

Jako wielki fan i miłośnik Gry o Tron czekam z niecierpliwością :) Pozdrawiam innych fanów i wielbicieli GOT :)

użytkownik usunięty
monita730

Nie czekam ani troche :)

ocenił(a) serial na 10

To co tutaj robisz hehe

użytkownik usunięty
monita730

odpowiadam na Twoje pytanie, które zostało zadane. Nie rozumiem, najpierw pytasz a po uzyskanku odpowiedzi zadajesz głupie pytania...

ocenił(a) serial na 10

Nie czekasz, a obserwujesz serial, taki trolik z ciebie co? Idz komentuj tam gdzie twoja opinia kogos zainteresuje. Pozdrawiam

Leków zabrakło?

ocenił(a) serial na 8
monita730

są pogłoski że serial ma się pojawić 3 kwietnia

ocenił(a) serial na 10
Ver098

Fajnie by było ,ale wątpie dopiero skonczyli prace na planie

ocenił(a) serial na 8
monita730

na profilu house of the dragon na instagramie pojawiły się nowe zdjęcia postaci, które mają występować w serialu oraz (najprawdopodobniej) data premiery czyli 08.21

ocenił(a) serial na 10
Ver098

Yeeep :)

ocenił(a) serial na 9
monita730

Amerykański serwis, który w poprzednich latach miał sprawdzone informacje donosi, że premiera ma odbyć się na przełomie października i listopada.

ocenił(a) serial na 10
Timot3i

No to jescze chwile poczekam :p

monita730

Będzie można oglądać ten serial bez znajomosci Gry o tron? Świat piękny, ale ilość sezonów i wątków mnie pokonała. Przebrnęłam tylko przez 2 sezony. Natomiast ze smokami obejrzę wszystko.

ocenił(a) serial na 8
Patianna

Spokojnie możesz obejrzeć ;) Nawet lepiej, bo jeden watek Targaryenów w grze o tron kończy się powiedzmy niesatysfakcjonująco a drugi jeszcze gorzej :P Nie będziesz mieć bagażu do czego to wszystko dąży (do niczego) 

Tylko doczytaj sobie w jakiejś wikipedii kim byli Targaryenowie "podbój Aegona" itd

Danio31b

Obejrzałam 2 pierwsze sezony i wątek z ich rodem najbardziej mi się podobał. Nie do końca już pamiętam, co tam się działo, bo jak wspomniałam tego było za dużo dla mnie, ale oglądając ten serial powinno mi się przypomnieć. Jeśli nie, to sobie właśnie doczytam. Dzięki za odp.

ocenił(a) serial na 3
Patianna

Zazdroszczę! Chciałbym być jeszcze przed pierwszym seansem Gry o tron. Obejrzyj, niektóre wątki po prostu się urywają, niektóre składają się w całość, a o innych nie warto pamiętać. Generalnie, żal nie poznać tak świetnego serialu.

krzys299

Miałam 3 podejścia. Za trzecim razem obejrzałam 2 sezony, potem miałam przerwę i nie chciało mi się do tego wracać. Ogólnie tak długie odcinki dodatkowo są dla mnie męczące. Te 45 minut to max, a tutaj zazwyczaj godzina minimum. Co trochę dziwne, bo leciałam po kilka odcinków dziennie. Może jeszcze spróbuję przed premierą Rodu smoka, póki co innych seriali mam dużo niedokończonych :) Zgadzam się, że serial świetny. Przynajmniej te 2 sezony. Trochę zniechęca ogólna opinia o końcowych sezonach, zwłaszcza finałowym.

ocenił(a) serial na 8
monita730

premiera już za niecały miesiąc. Jak myślicie będzie hit czy kit?

ocenił(a) serial na 10
Ver098

Mysle ze gry o tron nie przebije popularnoscia aczykolwiek moze byc dobry ;)

ocenił(a) serial na 6
Ver098

Mam nadzieje że będzie hit, ale wiadomo lepiej się nie nastawiać i się pozytywnie zaskoczyć.

ocenił(a) serial na 1
Ver098

uważam, że będzie kit jak każdy film wciskający ludziom na siłę murzynów, lgbt, feministki.