PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=842583}

Ród smoka

House of the Dragon
2022 -
7,5 62 tys. ocen
7,5 10 1 61579
7,4 34 krytyków
Ród smoka
powrót do forum serialu Ród smoka

Czyli od 170 paru lat nic się nie zmieniło. Żadnego postępu, żadnej zmiany ubrań, nic nie wynaleziono...

ocenił(a) serial na 8
Esox999

wiń Martina, to on stworzył ten świat XD

Fass_

Właśnie go winię.

Esox999

Przecież to jest 170 lat przed wydarzeniami z Gry o Tron. Uprawiasz czepialstwo do nic nieznaczących szczegółów. Byle skrytykować.

Agatonik

No jest przed 172 lata przed wydarzeniami Gry o Tron. Nie rozumiesz czegoś? To tak jakbyśmy się cofnęli do 1850 roku a ludzie zapierniczali by ze smartfonami, tak jak teraz.

ocenił(a) serial na 8
Esox999

Zastanów się trochę:) 200 lat to nie tak dużo:) Porównaj np. rok 1500, a 1700? Czy widzisz znaczące różnice? Albo rok 200 a 500 n.e., albo 300-100 p.n.e.?? Nie zawsze w danym stuleciu coś się zmieniało. Przeciwnie - w starożytności i średniowieczu mamy TYSIĄCE lat - zanim człowiek cokolwiek wynalazł/zmienił :). Rzeczywiście jest różnica na przestrzeni XIX i XX wieku - ale to na razie wyjątek wśród reguły, że zmiany zwłaszcza na przestrzeni tak krótkiej jak 200 lat są jakieś wyjątkowo wyraźne. 200 lat to w sumie ok. trzy pokolenia, dość krótko w skali istnienia ludzi.

nan_s

Tak, widzę różnicę.

Esox999

To mają chodzić z maczugami?

ocenił(a) serial na 9
Esox999

To nie wiesz, że w świecie PLiO panuje dość spory zastój? Od pierwszych ludzi (era brązu) i andalów (żelaza) minęły tysiące lat, a cywilizacja za bardzo nie idzie tam do przodu. Kulturowo, społecznie, technologicznie.

Martin von Carstein

Zastój, to ty masz w główce.

ocenił(a) serial na 9
Esox999

Widać, że nie czytałeś nigdy żadnej książki tylko dzielisz się z ludźmi swoim upośledzeniem.

Przeczytaj sagę i dwie książki o świecie przedstawionym, a wówczas będziemy mieli o czym rozmawiać.

Martin von Carstein

Ty wiesz tępaku, co ja czytałem a co nie.

ocenił(a) serial na 9
Esox999

Wiem, że nie czytałeś. Inaczej nie zakładałbyś tego wątku aby chwalić się swym debilizmem.