PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=842583}

Ród smoka

House of the Dragon
2022 -
7,5 62 tys. ocen
7,5 10 1 61659
7,4 34 krytyków
Ród smoka
powrót do forum serialu Ród smoka

czy książki też w tak powierzchowny sposób przedstawiają tę historię?

obejrzałam każdy odcinek serialu i jestem coraz bardziej rozczarowana tym, jak płytko przedstawieni zostali bohaterowie i zdarzenia z nimi związane. :(

liczyłam na większą szczegółowość i wnikliwość. czy czytając książki mogę zaspokoić swoją ciekawość? czy warto je przeczytać przed oglądaniem serialu? co myślicie?

ocenił(a) serial na 8
veb2802

Tak bardzo powierzchowny XD??? Postacie w książkach praktycznie nie mają żadnej głębi, bo to książka napisana jako kronika. Po prostu robią albo paskudne, albo godne pochwały rzeczy. Jeżeli uważasz, że postacie w serialu są płytkie i jednowymiarowe to chyba spalisz tą książkę w piecu.

Największą głębie ma chyba Grzyb, nadworny błazen, którego świadectwa są cytowane w tej ,,kronice"  XD

Fass_

patrząc z perspektywy wszystkich odcinków uważam, że można by było znacznie głębiej zbudować postacie i relacje między nimi. na razie żaden z bohaterów nie wzbudza większych emocji, przez co trudno wybrać stronę tego konfliktu.

ale w takim tempie, w jakim przedstawiona jest akcja, jest to chyba niewykonalne. potencjał wydaje się ogromny, ale niewykorzystany.