Ród smoka: Sezon 1 Ród smoka sezon 1, odcinek 6
odcinek Ród smoka (2022)

Ród smoka | Księżniczka i królowa

The Princess and the Queen 1h 7m
6,9 3,0 tys. ocen
6,9 10 1 3020
Ród smoka
powrót do forum s1e6

O k*rwa

ocenił(a) serial na 6

Świetny odcinek. Jak na razie najlepszy odcinek w mojej opinii. Aktorsko i scenariuszowo to jest jak na razie "peak" seriali fantasy (nie, żeby to był wielki wyczyn z taką konkurencją). Bardzo to wszystko strawne było w tym odcinku. No i cieszy mnie ukazanie ukazanie tego, jaką wredną postacią był Aegon II. A Vhagar jest jednocześnie zaskakująco brzydkim skurczybykiem jak i dobrym aktorem dramatycznym :D

ocenił(a) serial na 10
BlakJoint

Zgadzam się w 100 % z tą opinią

BlakJoint

W mojej ocenie to odcinek słabszy od poprzednich, aczkolwiek najbardziej w klimacie GoT. Tylko te intrygi to grubymi nićmi szyte. Wiadomo było, co zrobi Larys. Albo domyśliłam się, bo znałam los Lyonela i Harwina z książki. Kłótnie królowych na razie średnio interesujące. Zaś co do Vhagara pełna zgoda! :)

ocenił(a) serial na 8
Nihraz

Vhagar to smoczyca.

ladywhitesnake

Prawda.

ocenił(a) serial na 9
ladywhitesnake

Według septona Bartha smoki mogą zmieniać płeć, a nawet zapłodnić same siebie :D ale nie zostało to potwierdzone. Może w jakimś spinoffie GoT Drogon sam siebie zapłodni i nas to utwierdzi albo w drugiej części Ogień i Krew coś będzie (w sensie w Polsce Ogień i Krew wyszła w 2 częściach, ale realnie to jedna książka)

ocenił(a) serial na 8
DGordon

Nie rozumiem tylko dlaczego Vhagar nie ma rogów i wygląda jak Godzilla ze skrzydłami :/

BlakJoint

nie daj się wydmuszce, cmon

ocenił(a) serial na 6
pogromcaaa

Czemu wydmuszce?