Ród smoka: Sezon 2 Ród smoka sezon 2, odcinek 1
odcinek Ród smoka (2022)

Ród smoka | Syn za syna

A Son for a Son 59m
7,3 2,1 tys. ocen
7,3 10 1 2076
Ród smoka
powrót do forum s2e1

Zamek

ocenił(a) serial na 8

Wszystko fajnie, ale cholera, czy w tym zamku naprawdę nie było żadnej straży??

ocenił(a) serial na 3
matiq9

Dokladnie. Jedyna straz to ta w sali tronowej. Gdzie Ser Criston Cole ? Calkowity bezsens

ocenił(a) serial na 9
Barricade18

Dosłownie jest w łóżku z Alicente w ostatniej scenie odcinka, aż tak nie uważnie oglądałeś?

Barricade18

W łóżku z królową

ocenił(a) serial na 8
Barricade18

no criston to akurat jak wyżej napisali, oddawal sie rozkoszą z królową, tylko pytanie gdzie była reszta? Mam rozumieć że jeden chłop broni rodziny królewskiej?

użytkownik usunięty
matiq9

Dwóch chroniło jeszcze króla na sali tronowej. Ale to fakt jeszcze ktoś powinien chronić królowej i jego dzieci.

ocenił(a) serial na 10
matiq9

Przecież to oczywiste ze odesłał ich sam Criston żeby nikt nie przeszkadzał jak baraszkuje z królowa

ocenił(a) serial na 10
skate_54321

Też tak pomyślałem, tym bardziej że widać że Helenka uciekając rozgląda sie jakby szukała pomocy i też jest zdziwiona że nikogo nie ma.

matiq9

Cała straż stoi głównie przed głównymi wejściami nie w środku komnat gdzie była Helaena i do których prowadziły te tajne tunele. Po drugie oni już w tym momencie mieli ich za mało bo albo odeszli do rhaenyry (erryk) albo po prostu skupili się na innych miejscach. Mało kto spodziewał się takiego ataku a jeszcze mniej w ogóle wiedziało o tych tunelach i że ktoś jest w stanie ich użyć

ocenił(a) serial na 8
matiq9

Ja sobie to tłumaczę tak że jednak straż stoji na zewnątrz przed wejściem do zamku a nie przed komnatami, oczywiście były też nieraz takie sceny gdzie straż stała przed komnatą i pilnowała wejścia do niej. Trzeba też wziąć pod uwagę że to była noc więc pewnie spali, jedni pilnują w dzień, inni w nocy. Można to sobie też tłumaczyć tak że tak było wygodniej twórcą serialu napisać w scenariuszu że jest noc a straży niema.

ocenił(a) serial na 6
LodowySmok

Nie oglądałem GoT ale czy w tamtym serialu tez tyle było scen w pomieszczeniach? I to jest ten jeden z najdroższych seriali?bo to mi pachnie lepsza wersja Korony krolow.

ocenił(a) serial na 10
aronn

Było ich nawet więcej, oba seriale GOT I Rod Smoka stoją głównie dialogami I to tam dzieje się akcja

ocenił(a) serial na 8
skate_54321

Nie tylko dialogami, GoT stoi wieloma rzeczami choćby znakomitym aktorstwem, dużo lepszym niż w Rodzie Smoka.

skate_54321

GoT stało doskonałymi dialogami! w początkowych sezonach nie za wiele się działo od strony efektownych scen ale za to dialogi, intrygi, powiązania miedzy postaciami ...mistrzostwo świata. Zakochałam się w tym serialu! Z kolei RS to raczej marne popłuczyny, mogące co najwyżej równać się z ostatnim 8 sezonem GoT, tym zdecydowanie najsłabszym. Widze jednak, ku wielkiemu zdumieniu że jakiś ruch jest w 2 sezonie i nie jest tak tragicznie jak w 1. Z drugiej strony - tak niewiele oczekiwałam po tym serialu, że nie trudno było mnie zaskoczyć :)

ocenił(a) serial na 8
aronn

Oczywiście że było dużo scen w pomieszczeniach, w komnatach, w różnych miejscach. GoT miał jednak większy rozmach niż Ród Smoka i wiele scen toczyło się też na zewnątrz. Jeśli nie oglądałeś GoT to polecam. Taki serial jest drogi, choćby same efekty.