Zostały już tylko dwa odcinki do końca więc nie wierzę zbytnio, że serial się obroni:( Musiałby by wbijać w fotel. Jak narazie tylko jeden odcinek trzymał poziom wiadomo o jaki chodzi a to zdecydowanie za mało
Jestem spaczony GOT i całym uniwersum więc jestem zboczeńcem mało obiektywnym :( Po za tym oceniałem wtedy pierwszy sezon. Więc ta 9 była taka naciągana z dużym kredytem zaufania
Jesteś po prostu przebodźcowany jak większość dzieci i dorosłych dzisiaj. Dlatego musisz oglądać Marwele czy inne akcyjniaki, które Cię wbijają w fotel. Doznania muszą być mocniejsze i mocniejsze, jak u narkomana.
To prawda co mowisz, ze potrzebujemy coraz to więcej doznań. Ale nie możesz zakwestionować tego, że jednak GoT miał o wiele lepszą akcję nawet gdy akcja polegała jedynie na dialogach. Były tak gęste że można było ciachać atmosfeęe siekierą. Siedziałam jak na szpilkach oglądając GoT.
Dialogi byly genialne, aktorzy też jacyś lepsi. Rhaenyra jest bezpłciowa i jest to epitet uderzający w punkt. Chciałoby się zrobić kolejną przeróbkę filmu z hitlerem ktory to wyczekuje fantastycznego sezonu 2 a dostaje to co wlasnie ogladamy.
Jeszcze ta gadka o tym, że ona zawsze chciała być Daemonem... Koniec GoTa
Tylko czy… aby na pewno? GOT był fenomenem jak się pojawił. To był początek nowej ery dla seriali. Czy teraz też ocenialibyśmy go tak wysoko, czy jednak podobnie do Rodu Smoka?
Oczywiście, że tak. Zawsze możesz się o tym przekonać osobiście, odpal sobie któryś z odcinków GOT. Ja tak zrobiłem, znużony tą całą bezpłciowością HOTD, mdłymi postaciami, nudnymi dialogami, żółwim tempem narracji.
Zresztą, tu nie trzeba oglądać całego odcinka. Włącz sobie po prostu którąś ze scen, gdzie rozmawiają Varys z Littlefingerem, jedna taka scena jest ciekawsza niż cały omawiany odcinek HOTD, a może nawet ciekawsza niż oba najnowsze odcinki.
Dziś miałby same 10 taka prawda. To coś to jest mielizna i bagno scenariuszowe i aktorskie, nawet Linda by lepiej zagrał.
"12 gniewnych ludzi" Lumeta pożera ten serial pod względem akcji na śniadanie. Nie trzeba być przebodźcowanym, by oczekiwać ciekawej i wciągającej fabuły. To, że bohaterowie pitolą o niczym, nie świadczy jeszcze o dobrym filmie tylko dlatego, że nie ma tu akcji.
To zmień ocenę bo to coś twoim zdaniem jak ma 9 to nie wiem co za serial oglądasz ale chyba nie ten:)
Nie zmienię bo i tak jest lepszy niż to co mam w Akolicie czy Pierścieniach władzy. Widocznie czas dobrych seriali się skończył