Ród smoka
powrót do forum 1 sezonu

Zostawiam kilka spostrzeżeń po obejrzeniu 1 odcinka, jeśli ktoś ma podobne to dajcie znać:

1. Brak intra ze świetną muzyką jakie było w GoT, którego żal było pomijać.
2. Księżniczka nieco mniej urodziwa od poprzedniej z GoT i po pierwszych zdjęciach sądziłem, że będzie marną aktorką a jednak okazało się, że gra bardzo dobrze.
3. Znowu brak dobrej, epickiej muzyki zamiast tego przygrywają jakieś melodie bez żadnego charakteru. W GoT dopiero w ostatnim sezonie naprawili ten błąd i zaczęli dodawać klimatyczną muzykę (co zrobił genialnie w każdym odcinku tak bardzo hejtowany serial Wiedźmin).
4. Trochę mało czytelne te wszystkie rody, kto z kim walczy kogo lubi kogo posuwa itd., bo podają w minutę kilka dat, nazwisk czy nazw terenów bez zapisania sobie tego na kartce życzę powodzenia w zapamiętaniu.
5. Dialogi średnie, sceny bez polotu i mało akcji.

Oczywiście to dopiero 1 odcinek i tak jak GoT musiałem zaczynać 4 razy bo jakoś nie siadało to po przemęczeniu 3-4 odcinków stałem się już fanem. Zakładam, że tutaj może być podobnie i dopiero jak się akcja rozkręci to będzie coraz lepsze.

Moja ogólna ocena 8/10 z bardzo dużym potencjałem na wyżej w przyszłości.

ocenił(a) serial na 8
2076

A i jeszcze dodam, że znowu jest ciemno, ale da się przeżyć w porównaniu z niektórymi scenami w GoT.

ocenił(a) serial na 8
2076

A i jeszcze dodam, że znowu jest ciemno, ale da się przeżyć w porównaniu z niektórymi scenami w GoT.

2076

Sorry ale ciemno to mają ludzie z kiepskimi TV. Ludzie kupują cuda za 3-4k i się dziwią, że guzik widać...Mam topowy TV Sony i nawet finałową walkę w GoT widziałem wyraźnie. Nie chodzi o pochwalenie się ale mam dość uwalania jakości "bo szary kowalski też chce". Gry brzydkie, bo mają chodzić na kompie za 3k sprzed 4 lat. No ludzie kasy można nie mieć ale chociaż nie zwalajmy winy na autorów gier/filmów.

Taka dygresja ale sam skomentowałeś ciemnicę, której absolutnie TU nie ma. Z resztą posta się zgadzam w pełni ;]

Lailonn

nie ma czegoś takiego jak topowy tv sony. topowy może być lg albo samsung, sony to półka niżej obecnie.

Bartus0077

Masz bajarzu sieciowy, poczytaj. Ale nie odpisuj, bo nie mam zwyczaju dyskutować z dziećmi ani "ekspertami" netowymi.

https://hdtvpolska.com/test-recenzja-telewizor-qd-oled-sony-a95k-opinie-cena/

Lailonn

powolujesz sie na hdtvpolska?:P naucz się angielskiego i poczytaj poważne serwisy gdzie ludzie znają się na sprzęcie.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
Bartus0077

Dziecko, prosiłem abyś nie odpisywał. A jak będziesz grzeczny, to może kiedyś dorobisz się sensownego TV.

Co do klauna, to naucz się języka pseudo angliku ze zmywaka. A najlepiej pozostań w swoim kibolskim światku ćwierćinteligentów.

2076

Księżniczka i tak będzie podmieniona na starszą aktorkę. Lorowo obecnie ma 8 lat. Będzie skok o jakieś 20 lat by przejść do tego o co prawdę będzie chodzić, do 'tańcu że smokami".