PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=262774}

Ranczo

2006 - 2016
7,4 86 tys. ocen
7,4 10 1 86482
7,2 23 krytyków
Ranczo
powrót do forum serialu Ranczo

Ranczo to jeden z najlepszych polskich seriali ostatnich lat,jednak to już nie jest to samo co
dawniej.Pierwsze 4 sezony były wręcz wybitne.Odcinki wciągały,teksty były zabawne.Jednak
najbardziej spodobał mi się realizm.Serial w dosyć dobry sposób pokazywał realia
prowincji - pijacy pod sklepem,wszechmocny proboszcz i wójt krętacz.Dialogi były
normalne,jakby żywcem nagrane od ludzi ze wsi.Ranczo było swojskie i dobre.Niestety
użyłem czasu przeszłego.O ile poprzednia seria była udana,to obecna jest całkiem inna niż
to co dawniej.Pomysły się skończyły,a fabuła zabrnęła na dziwne tematy.Za dużo filozofii i
tematów,które ludzi nie ciekawią.Jeśli ludzie w niedzielę wieczorem mają się nasłuchać o
szkolnictwie w naszym kraju,to wolą nie oglądać tego serialu.Trochę mało jest postaci,z
którymi ludzie się utożsamiają,a za dużo postaci niepasujących- Kingi,która według mnie
wcale nie pasuje.Jeśli chodzi o ocenę,to po 4 sezonach dałbym 9,niestety teraz będzie to
7 (to moja pierwsza opinia,więc sami rozumiecie dlaczego nie jest zbyt dobra)

ocenił(a) serial na 8
michaello724

Może i swojskości troszkę brakuje, może i filozofii za duo i wątki nieco dziwniejsze niż wcześniej, ale Paweł Kozioł jak był genialny tak i jest.
Od razu się twarz śmieje jak go widzę :)