PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=262774}

Ranczo

2006 - 2016
7,4 87 tys. ocen
7,4 10 1 86781
7,2 23 krytyków
Ranczo
powrót do forum serialu Ranczo

Obiektywnie, bo lubię ten serial, z nostalgii do niego byłam nawet w filmowym Jeruzalu. Pierwsze dwie serie były ok. Trzecia już trochę straciła na pierwotnym uroku. 4, a zwłaszcza piąta to już wyciąganie wątków na siłę. Zaczyna się z tego robić druga Marmolada (M jak miłość). Strasznie różowo, wszyscy się kochają, a ci co mieli pazur (Kusy, Wójt, Ksiądz) nagle go stracili. Zrobiła się I Wilkowyjska Rzeczpospolita Babska. Poza tym poruszanie (i ciągnięcie) w serialu takich zagadnień jak badania mammograficzne itp. No proszę was. Ja rozumiem, że to społecznie są ważne problemy, ale to nie miejsce i czas. Jak będę chciała oglądać moralizatorskiego tonu "pamiętaj, że co roku tyle i tyle kobiet umiera na..." to sobie ulotki w przychodni poczytam. Poza tym Lucy jako Wójt jest do niczego. To jest takie stanowisko, że tu trzeba machlojek, przekrętów i cwaniactwa. Inaczej jest nierealistycznie. :)
Ma być 6 seria. Już się boję.

ocenił(a) serial na 6

5 seria prawie nie dała się oglądać :( Mało zabawnych sytuacji, okropne przerysowanie, reklamy sponsorów i gadki o dopłatach w co drugiej scenie.
Ale 4 lubię - to już taka trochę bajka, ale śmieszna, poza tym to miał (i powinien) być ostatni sezon, dlatego wstawili tam tyle happy endów.
Pierwsza seria jest genialna i nie do pobicia - realizm, dobre odwzorowanie realiów wielu polskich wsi, wyraziści bohaterowie i naprawdę mnóstwo zabawnych scen. 2 i 3 też bardzo fajne.
Powinni przestać już kręcić, bo doprowadzą właśnie do sytuacji, o której piszesz - już 5 seria przypominała momentami tasiemce w stylu "M jak miłość", a wydaje mi się, że może być tylko gorzej. Ale kasa robi swoje, raczej nie skończą dopóki będzie oglądalność.

Pierwsze dwie serie były cudowne! Aż się łezka w oku kręci, jak myslę, że czas płynie dalej... Trzecia faktycznie straciła klima. Ale czwarta była lepsza - moze i bez klimatu, ale była mafia! Piąta nie do obejrzenia - nawet ja, zadeklarowana Ranczerka - obejrzałam może trzy odcinki. Sayonara

ocenił(a) serial na 10

Zgadzam się z powyższymi opiniami. 2 pierwsze części kocham, 3 i 4 nienajgorsza ale 5 to dno. Wolałam jak wójt był wójtem, a ,,ławeczka'' to normalni ludzie a nie kozia ochrona, głupek z kolorowymi włosami itd.

ocenił(a) serial na 9

Mam podobne odczucia. Początek 4 serii był koszmarny, ale potem było lepiej. 5. serię obejrzałam - może nie była beznadziejna, może miała lepsze momenty (naprawdę!), ale to już nie było TO. Co do gadek o dopłatach (czy też propagandy prounijnej ;) ), to dobrze, że jest w serialu. Bo zawsze coś nauczą ludzi. Co do 6 serii... zobaczymy co z tego wyniknie.