To zależy od nas! :) Można wysyłać smsy na tak lub nie.
Po ostatnim odcinku 5 serii wyemitowana została reklama "Czy chcesz by powstała 6 seria". Jeżeli chcesz, by scenarzyści zaczęli pisać 6 serię to wyślij sms...itd. Takie coś widziałem.
Nawet jeśli wszyscy wysłali by po 50 SMSów, to i tak o kontynuacji serialu zadecyduje zarząd TVP, a nie SMSy widzów .
czy ja wiem?
jednak opinia publiczna jest dla nich ważna. Jeśli serialu nikt nie chce widzieć, to nie będą go ciągnąć
swoją drogą to niezłe cwaniaki z tych w TVP. Za zdobycie opinii publicznej się płaci, a oni nie tylko, że ją mają za darmo, to pewnie jeszcze na niej zarabiają.
TVP deklaruje że jest telewizją publiczną, to muszą wychodzić na przeciw widzom.
Moim zdaniem powinni skończyć na 3, 4 serii. I byłby git. Tak to kombinują, chcą dać coś nowego, coś co zaskoczy... Fakt, aktorzy na tyle dobrze grają, że serial sam się obroni, ale czy nie uważacie że cały scenariusz staje się przekombinowany?
Wiem, że to kiepskie nawiązanie, bo to inny typ serialu, ale "House" też intrygował i ciekawił do momentu.
Nie dziwie się TVP że chce kontynuować serial. Jak Ranczo wchodziło na antenę to od razu zyskał mnóstwo sympatyków i fanów. Na miejscu scenarzystów powróciłbym do starej koncepcji w nowej odsłonie.
Ja też uważam, że powinni skończyć na czwartej serii. Zakończenie było dobre, nie było (przynajmniej dla mnie) poczucia niedosytu. Nie mówię, że w piątej serii nie było śmiesznych sytuacji, ale ogólnie wypadła naprawdę słabo. I w sumie mam teraz nadzieję, że zrobią szóstą serię, która zatrze złe wrażenie po piątej i na tym zakończą. Gorzej jak zrobią serię na jeszcze niższym poziomie, ale cóż, pozostaje tylko czekać.
Powinni skończyć na 4 serii,ona była jeszcze w miarę fajna. Piąta totalna polityka! Nuuuda ...
Zgadzam się z house90, gdyby przywrócili klimat najlepszej pierwszej serii byłoby cudownie, ale... Nie liczylabym na to. Od tego czasu minęło pięć lat, czasy się nieznacznie zmieniły, powstały nowe sposoby zarabiania kasy. A ciągnięcie beznadziejnych kontynuacji to jeden z nich.
W głowie mi się nie mieści jak można było zepsuć taki fajny serial.
Mi też nie.
Ale niestety tak działa dzisiejszy świat. Jeśli coś jest dobre, może być lepsze, jeśli jest lepsze może być najlepsze, a jeśli jest najlepsze, to trzeba to spier... popsuć. Mnóstwo seriali popsuto w ten sposób, bo tak jest łatwo. Pracuje się na tytuł, a potem tytuł pracuje na nas i można spokojnie pracować przez więcej niż 5 lat.
Jej! Co za dużo to niezdrowo. Jak tak dalej pójdzie, będzie z tego druga moda na sukces czy inny klan. Pierwsza i druga seria była super, następne obejrzałam z sentymentu do początkowych, ale tyle? Ludzie opanujcie się.
Przecież musza zrobić jeszcze conajmniej ten 6 sezon, aby nie zostawic niedokończonych wątków tak jak to miało miejsce np w "Fali Zbrodni"