PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=262774}

Ranczo

2006 - 2016
7,4 86 tys. ocen
7,4 10 1 86164
7,4 21 krytyków
Ranczo
powrót do forum serialu Ranczo

Ranczo to świetny serial ale jeżeli będą tak nachalnie eksponować kryptoreklamę Minutki to
nie wiem czy będę kontynuował śledzenie losów WIlkowyjan. Nic tak nie irytuje jak reklama
a reklama w serialu to katastrofa. Rozumiem sponsorowanie serialu/filmu w zamian za
emisje reklamy przed wyświetleniem serialu/film, ale umieszczanie reklam w serialu/filmie
to szczyt głupoty zniechęcający widza do dalszego oglądania. Wielu zapewne zauważyło ten
proceder w takich scenach jak:
-ksiądz Robert i rozsypany cukier.
-Michałowa trzymająca opakowanie reklamowanego produktu.
-sklep Więcławskiej z towarem reklamowanym oraz plakatem na pół ściany.
Czasami kryptoreklama jest niezamierzona i takie coś można wybaczyć ale nachalność
reklamy specjalnie wkomponowanej w serial to robienie z widzów idiotów, czy Ranczo ma
zamiar być towarem rodem z Polsatu gdzie reklamy są przerywane jakimiś tam filmami?
PS. Jak długo kiedyś czekaliście na film/serial przerwany reklamą?
Ja dosłownie 35min (Polsat reklama podczas filmu Tunel)

ocenił(a) serial na 8

Tj. pseudo reklama tej Minutki! Nie dość, że w torebce są same śmieci zamiast herbaty, to jeszcze w smaku nie teges i jak reklamują jeszcze! Dobitnie mnie to wkurza.

Oj tam, czy naprawdę tych parę sekund pokazania nazwy herbaty (w dodatku wkomponowanych w akcję a nie walnięte ni stąd ni zowąd) psuje wam serial w takim stopniu żeby przestać oglądać? Dajcie spokój. "Product placement" to w dzisiejszych czasach normalne zjawisko marketingowe w filmach, teledyskach, w programach telewizyjnych i innych przekazach medialnych. Nachalne to są wnerwiające wyskakujące okienka reklamowe w internecie i to takie których nie można zamknąć od razu.

ocenił(a) serial na 10
anniepat

Dlatego polecam firefox'a i pluginy typu AdBlock. 100% skuteczność, nawet na Onecie ;D
A co do krypto-reklam.. To strasznie mnie zirytowała ta minutki - logo tej herbaty na kubku. No to po prostu było tak żałosne, że nie dało się chyba bardziej. Nie no - może gdyby ks. Robert wziął filiżaneczkę i zaczął zachwalać jaka to dobra herbatka. Pewnie w takim wypadku bym spadł z fotela i nie ruszał się przez kilka godzin próbując ogarnąć to co zobaczyłem.
Chamskie ujęcie na filiżankę trwające z 5-7 sekund. A co to ma wspólnego z wydarzeniami? Co? Mam liczyć ile ks. Robert słodzi? Czy to może ma pokazać tak na prawdę skąd się wzięły długi plebani - nie z rozdawania a z kupowania zbyt dużej ilości cukru. Przy takich cenach, to nie jedna plebania by zbankrutowała gdyby księża tyle słodzili.
Apropos - "Plebania" mogłaby zbankrutować i nie śmiecić ramówki TVP.. Ale to tak nawiasem...

arturkepka41

Mnie takie product placement bardziej śmieszy niż wkurza, nic jeszcze nie kupiłem pod wpływem takiej reklamy. Ale na pewno stado osłów chcąc identyfikować się z bohaterami będzie pić trociny zamiast herbaty.