PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=262774}

Ranczo

2006 - 2016
7,4 86 tys. ocen
7,4 10 1 86482
7,2 23 krytyków
Ranczo
powrót do forum serialu Ranczo

Serial był bardzo dobry do 4 serii, później zaczął się robić nudny, nie wspominając już o propagandzie unijnej oraz o tym że w serialu promowany jest etatyzm.

użytkownik usunięty
ketchup202

Zgadzam się w 100 procentach. Serial do 4 serii był na dobrym poziomie, oglądałam z wielką przyjemnością, teraz szkoda mi czasu na oglądanie, zero pomysłów.

ketchup202

etatyzm? Jeżeli chodzi Tobie o zaangażowanie władzy (Pani wójt) w wyciąganie kobiet ze strukturalnego bezrobocia w Wilkowyjach to jesteś w błędzie. Lucy pomogła mieszkankom wsi i nie wyciągnęła z tego żadnych korzyści. No chyba, że mówimy o korzyściach dla gminy z podatków od nowo powstałej firmy. Nawet korzyści polityczne przypadły staremu wójtowi, który pomysł aktywacji bezrobotnych przedstawił w TV tak jakby to była jego inicjatywa.

Rzeczywiście można się czepiać o możliwości wykorzystania do każdego celu pieniędzy z Unii, ale to nie psuje serialu.

Bardzo dobrze, że w nowej serii scenarzyści zabrali się za kwestię emancypacji kobiet w małych ośrodkach wiejskich - to jest całkiem fajny i wdzięczny temat dla nowych historii w serialu. Do tego dochodzi problem edukacji i stosunków damsko męskich czyli wolne związki (vide casus Klaudii i Fabiana)

ocenił(a) serial na 10
ketchup202

Ja tam lubie wszystkie serie