PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=262774}

Ranczo

2006 - 2016
7,4 87 tys. ocen
7,4 10 1 86733
7,2 23 krytyków
Ranczo
powrót do forum serialu Ranczo

Hipokryzja

użytkownik usunięty

Ostatni wyemitowany odcinek był zakończeniem całej akcji serialu, wszystko dobrze się
skończyło i wydawało się że twórcy wiedzą kiedy "zejść ze sceny z podniesioną głową" tym
bardziej że sama kwestia jednego z bohaterów mówiąca bezpośrednio do kamery/widza
coś w stylu że "Trzeba wiedzieć kiedy zakończyć to co się zaczęło" sama za siebie mówiła.
Dobrze że Twórcy starali się nie robić z tego serialu "tasiemca" i chwała im za to. Aż tu nagle
w telewizji widzę reklamę nowych odcinków, i aż mnie coś ruszyło. Uważam że telewizja
stara się zrobić z widza jakiegoś głupka, w najbardziej bezpośredniej formie. Zaznaczę że
lubię ten serial ponieważ jest ciekawy i zabawny, więc nie jestem jego przeciwnikiem, tylko
nie widzę sensu robienia czegoś takiego widzowi. Słyszałem też iż to właśnie widzowie
zażyczyli sobie powrotu tego serialu z nowymi odcinkami ale jeśli tak to sami jakby nie
szanują siebie jako odbiorcy i drwi z polskiej telewizji. Napiszcie swoje zdanie na ten temat
ale nie krytykujcie mnie proszę ponieważ każdy ma prawo do wyrażenia swojego zdania.
Zapraszam wszystkich do kulturalnego napisana swojej opinii bo jak ktoś mi kiedyś
powiedział "inteligentni ludzie nie narzucają swoje zdanie rozmówcy tylko wymieniają się
nim wymieniają" :)

użytkownik usunięty

Zgadzam się z Tobą i chociaż z przyjemnością obejrzę nowe odcinki rancza, bo bardzo lubię ten serial to muszę przyznać, że po ściągnięciu odc.53 z neta lekko mnie rozczarowała piąta seria rancza:( Mam nadzieję, że akcja bardziej się rozkręci w następnych odcinkach.

ocenił(a) serial na 7

Coś w tym jest. Pierwsza, i nawet druga seria, były magiczne. Miały swój niepowtarzalny klimat. Kolejne również były dobre, przyjemnie się oglądało, ale to już jakby nie było to samo. Tymczasem mam wrażenie, że 5 seria to już będzie bardzo naciągana (no bo co można więcej wycisnąć z małych Wilkowyj) i straci wielu widzów. Niemniej jednak ja na pewno będę oglądał, bo jestem bardzo ciekaw, co się wydarzy. :) Choć nie sądzę, aby mnie to jakoś specjalnie porwało. A widzowie zawsze chcą więcej, nie zdając sobie nawet sprawy, że to wcale nie jest dobre wyjście. ;)

ocenił(a) serial na 8

Poprzednie serie byłe lekkie i z inteligentnym dowcipem (nabijanie się z partii właściwie wszystkich, parodiując ich spoty i kampanie, ksiądz dopytujący mieszkańców o wiedzę religijną, filozofia "ławeczki"... wiele tego było). No i scenarzyści nie poszli na łatwiznę. Bohaterowie nie byli jednowymiarowi. Ksiądz miał też swoje grzeszki i był punktowany, wójt zaś czasem pokazany z dobrej strony, nie był przecież dla rodziny jakimś tyranem. Podobało mi się to, naprawdę dobrze zrobiony serial na niedzielny wieczór (i bez zagranicznej licencji!). Cała historia ładnie zamknięta, zwróceniem się panów z ławeczki do widza z tekstem, że trzeba wiedzieć kiedy skończyć... No niestety, TVP widać zaproponowało tyle kasy, że ideały twórców poszły się walić. Wyobrażacie sobie, żeby takie Alternatywy 4 miały tyle odcinków? Kto by o tym serialu dzisiaj pamiętał? A co do widzów, to jestem pewien, że równie mocno błagaliby o kolejne odcinki "Klanu", gdy ktoś chciał go zdjąc z anteny. To jest jak z jedzeniem czekolady. Jedna tabliczka jest pyszna, druga też dobrze smakuje, ale trzecia i czwarta doprowadzają do otyłości i spędzenia nocy w toalecie:)

Popieram. Czas już kończyć, a nie ciągnąc na siłę.

ocenił(a) serial na 10

oj tam, oj tam
Owszem widzowie sobie zażyczyli dalszych odcinkó bo to fajne jest i jeszcze jedna seria nie zaszkodzi. Jak oglądałem ostatni odcinek poprzedniej serii to aż smutno się zrobiło jak sie dowiedziałem, że to juz ostatecznie k0niec ale się cieszę bardzo, że nakręcili jeszcze jedną serię.

ocenił(a) serial na 8

Powinni skończyć po 'amerykańska baza' wyemitować jeden odcinek i zakończyć (być może na razie) serial pełnometrażówką w ,której zawarte będzie tyle humoru co miało być w całej serii i zejśc ze sceny na kilka lat lub na zawsze.Wasze opinie co do odcnika ameryakńska baza w topicu na górze

Byłam za kontynuacją, ale ta nowa seria mnie nie przekonuje. Po obejrzeniu tych kilku odcinków muszę z przykrością powiedzieć, że filmowcy zrobili błąd, ulegając "presji" widzów. Coś nie wypaliło i nowe "Ranczo" już nie jest TYM "RANCZEM".

użytkownik usunięty

O, właśnie. W "ostatnim" odcinku bardzo podobało mi się to pożegnanie. Cieszyłam się, że nie zrobią z tego serialu, tego co z Kiepskimi albo "Miodowymi Latami". Kurcze, nawet twórcy się wypowiadali :<
Aż tu nagle.