"Komediowa wersja M Jak Miłość". Sam serial jest po prostu słaby, nie wiele lepszy od Niani.
10 mln widzów M Jak Miłość
10 mln widzów Ranczo
Pewnie 8 mln ludzi oglądających Ranczo to fani M jak M.
Tez porównanie obu wziętych seriali....pod jakim względem jesli wolno spytac? i co widzisz złego w jednym i drugim (razem czy osobno?)
W 75% zgadzam się z założycielem tematu.
Plebania - Ranczo - M Jak Miłość - Niania - Pierwsza Miłość to prawie to samo tylko w Ranczo i Niani czasami zdarzy się coś zabawnego i pewnie dlatego mają podobnych odbiorców.
PS. Ten twój kolega to mądry gościu hehe.
Uważam, że marni z Was krytycy filmowi.
Z kolegi zapewne też.Nie znacie podstawowych gatunków filmowych a doszukiwanie sie podobieństw w yżej wymienionych jst dość dziwne a co do odbiorców to sugeruję zrobic badania rynku a potem się wymądrzać nad gustami odbiorców! M jak miłość przynjamniej w czasch gdy po raz pierszy dostał nagrodę był oglądany przez wszytskie grupy społeczne niezależnie od płci, wieku, wykształcenia, zamieszkania... a moze i czegoś jeszcze.
ludzie o czym wy gadacie?? ogladanie polskich "kabaretow" chyba totalnie zezarlo wam mozgi i uposledzilo wasze poczucie humoru; to jest najlepszy polski serial ostatnich lat - chyba jedyny, ktory nadaje sie na eksport; przedstawiane sytuacje sa niekiedy tak zabawne, ze czapki z glow! no i pani lodzia - prawdziwa ozdoba; az dziw ze taki dobry serial tak sie spodobal w naszym swiatlym kraju, w ktorym kroluja niepodzielnie doda z feelem
Polskie kabarety takie jak KMN, AMM czy Marcin Daniec przewyższają ten szajs.
"to jest najlepszy polski serial ostatnich lat"
haha nie wiem jakie masz poczucie humoru i jakie seriale lubisz, lecz w 5 sekund mogę podać Ci 10 lepszych seriali od Rancza.
"chyba jedyny, ktory nadaje sie na eksport"
jeju żeby inne kraje jeszcze bardziej się z nas śmiały że jesteśmy wieśniakami a jedyne co nas interesuję to kościół, polityka i piwo na ławce.
"az dziw ze taki dobry serial tak sie spodobal w naszym swiatlym kraju, w ktorym kroluja niepodzielnie doda z feelem"
sam sobie odpowiedziałeś dlaczego jest taki popularny w naszym kraju.
1) wiec prosze wymien mi ta dziesiatke, jestem bardzo ciekawa ktore masz na mysli
2) a prospos twoich kompleksow narodowosciowych, kazdy kraj jest postrzegany przez jakies stereotypy ale ranczo jest swietnym przykladem na to ze polacy moga sie smiac sami z siebie, chociaz jak sie okazuje raczej nie wszyscy; no ale pozostaje wierzyc ze "inne kraje" maja troche wiekszy dystans do serialu o polakach niz sami polacy
3) "az dziw ze taki dobry serial tak sie spodobal w naszym swiatlym kraju, w ktorym kroluja niepodzielnie doda z feelem"
sam sobie odpowiedziałeś dlaczego jest taki popularny w naszym kraju.
do tego ciezko mi sie ustosunkowac bo kompletnie nie kumam o co ci chodzi, pomijajac zmiane mojej plci:)
Chodziło mi o to że Ranczo jest takie popularne w naszym kraju bo ludzie lubią taką tanią tandetę typu Doda czy Ranczo
1)Proszę :
10.Miodowe Lata
9. Zmiennicy
8. 3 po 3
7. Rodzina Zastępcza
6. Buła i Społa
5. Kariera Nikodema Dyzmy
4. 13 Posterunek
3. Szpital Na Perypetiach
2. Lokatorzy
1. Alternatywy 4
chodzi Ci o "3 po 3 - numery z kwatery" ???
wychodzi na to, ze rzeczywiscie nie mamy o czym rozmawiac;/
o "Szpitalu na Perypetiach" nie wspominajac:(
i pomyslec ze bralam Twoje wypowiedzi na powaznie
jak mozna w ogole porownywac takie nic z czymkolwiek
Szpital Na Perypetiach jeden z lepszych polskich seriali komediowych.
3 po 3 to absurdalny humor nie dla wszystkich.
Ale proszę nie traktuj mnie serio jak dla mnie Ranczo to szajs i tyle.
Alez ludzie gledzicie i nie wiadomo co z czym prównujecie...Miodowe Lata ze Zmiennikami?? alba Czarka - idiotę z pastiżem na polską slużbę zdrowia??...jak ktos nie lubi jakiegos filmu to nie oglądać please a nie wypisywac głupoty na forum!...
Ranczo Ci się nie podoba, a Miodowe Lata - tak, tak? Ciekawe. Ranczo i Miodowe Lata mają ze sobą baaaardzo wiele wspólnego (aktorzy, reżyser), poza jedną małą rzeczą (a propos gatunków): tu serial tam sitcom.
Jeśli to do mnie :
Tamten ranking już się zmienił i ML są gdzieś na 18-19 miejscu.
Miodowe Lata trzeba podzielić na :
- odcinki genialne (Bjorn, Karol Norek, Tadzik Krawczyk)
- odcinki niezłe
- odcinki słabe (na poziomie Rancza)
Ranczo bliżej jest do Całkiem Nowych Lat Miodowych, też taka papka.
Jeżeli nie zauważyłeś, że polityka, sprawy kościelne i piwo to CELOWE WYŚMIANIE naszych zachowań, to współczuję ograniczenia umysłowego. Myślałeś, że to tak niechcący reżyserowi wyszło, dziecino? I Ty z takim wąskimi horyzontami myślowymi śmiesz się brać za krytykę?
Kolejne serialidło TVP, którego oglądalność nabijają przede wszystkim tzw.
"moherowe berety" i osoby, które nie mają dostępu do innych kanałów.
Sytuacje, które miały być śmieszne, nie śmieszą. Od serialu wali nudą na
kilometr, a ta wesoła muzyczka tylko podkreśla żałosność tejże produkcji.
Szkoda, że doskonały duet z "Miodowych lat" tak się marnuje w tym szambie.
W życiu nie widziałem głupszego serialu ten serial jest strasznie chamski obleśny wójt i Kusy ten serial jest straszny.
Widać xxKasiurkaxx miała kiepski dzień i postanowiła się wyżyć oblewając pomyjami serial Ranczo. Proponuję jakiś sport na odreagowanie, a nie wypisywanie takich beznadziejnych komentarzy. Podobnie theefear, obrażasz fanów serialu, bo wątpię żeby tzw "moherowe berety" miały dostęp do netu i nabiły Ranczu ocenę 7,6!
Kolejni pseudointeligenci? Moglibyście pohamować ozory i nie wnerwiać ludzi którym się serial podoba, nawiasem mówiąc bardzo ciepły i zabawny. Nie wiem jakim trzeba być ponurakiem żeby mówić, że nie ma w Ranczu śmiesznych scen.
Co Ty możesz wiedzieć,kto to ogląda? Moherowe berety...ile masz lat?
Poza tym jeżeli nie zauważyłeś, że polityka, sprawy kościelne i piwo to CELOWE WYŚMIANIE naszych zachowań, to współczuję ograniczenia umysłowego. Myślałeś, że to tak niechcący reżyserowi wyszło, dziecino?