no i do dupy, 4 sezon był już słaby, ale zakończyli go z honorem, miał to być koniec serialu, a ci dalej to ciągną. 5 sezon to jedna, wielka reklama Unii Europejskiej z durnymi wątkami i humorem. Pierwsze 2 sezony Rancza a sezon 5 to niebo i ziemia, szósty pewnie bedzie ejszcze gorszy.
Jak, dla mnie piaty sezon nie był wcale taki zły. Wręcz przeciwnie dorównywał pozostałym. Możesz mi powiedzieć, najlepiej wypisz w punktach, dlaczego tobie, jak i innym nie podobał się ten sezon? Co prawda te wątki z polityką były beznadzieje, ale przecież właśnie o tym jest ten serial. Pamietamy, ile polityki było w 2 sezonie, który nie przypadł mi do gustu i uważam za najgorszy.
Poza tym skoro twórcy zdecydowali się na kontynuowanie serialu to chyba głupotą byłoby skończyć na jednym sezonie co? Zwłaszcza, że wiele wątków nie zostało zamkniętych... W 6 sezonie może byc bardzo ciekawie. Czytałem, że akcja ma sie przenieść do warszawy, gdzie ex-wójt będzie senatorem. Prócz tego ma byc wątek, w którym Solejukowa wybiera sie na studia, a Solejukowi sie to nie podoba. Można sie domyslić, że będzie kontynuowany wątek Szymka i tej jego blondyny, bo przecież mieli mieć rok, na sprawdzenie się. Dlatego myśle też, ze akcja bedzie sie działa rok po wydarzeniach z piątki. W takim razie Wioletka i Staszek od dobrych trzech miesięcy wychowywali by swoje maleństwo. do tego jeszcze wątek z Tomkiem i Franczeska... ;) Zobaczysz, ze bedzie extra ;)
Wielu już o tym pisało, ale i ja powtórzę: zakończyć na zawsze, zanim upadnie do końca! W pierwszej, drugiej serii każdy odcinek był jak przypowieść, a tu? "Wymiany" z posterunkami we Włoszech/Niemczech(no Waldek Kiepski by coś lepszego wymyślił) ta wariatka która gada jak Lenin że " ludzki żołądek nie jest przystosowany do trawienia mięsa"(przeczy sama sobie, życie pokazuje, że jest odwrotnie) w 1 czy 2 serii byłaby obśmiana, a tu? Przytakują jej! Lusi jak komunistka Fozia z lat 50 robi akcje społeczne z gymnastyką i denstą( gdzie tu wolność której się nauczyła w USA, to właśnie CCCP przypomina) i twierdzi że nie ma różnicy między zapożyczeniem od Chin ceramiki i szkodliwych praktyk duchowych. Niech utną ten serial, który był wspaniały a zamienił się w ...
Już to chyba gdzięs pisałeś, prawda? Ale całkowicie się zgadzam. 5 sezon nie był zły, ale w porównaniu z poprzednimi słaby.
a czemu śliczna postać z anime ogląda głupie seriale? Nie fajniej obejrzeć naruto z napisami po szwajcarsku?
Wiesz, inne serie mi się bardzo podobały (zwłaszcza pierwsza i druga), znam wszystkie odcinki na pamięć. A co do Naruto - nie rozumiem niemieckiego/francuskiego (języki w Szwajcarii ;-) ), więc chyba zabiorę się za inne anime ^_^
z tymi językami to był taki żart, naruto już 5 lat temu oglądałem na jakimś kanale z bajkami i było z dubbingiem(ocenzurowane ostro). Ale dobrze, że wiesz, jakich języków używa się w Konfederacji gdy otaczają nas tłuste, zakompleksione anarchoweganki... a jakie anime lubisz?
Ostatnio leci w telewizji Sailor Moon (głupawe, oglądam z nudów). Hm, nie znam zbyt dużo anime, Bakugany i Pokemony czy inne Naruto mnie nie kręcą ^_^
zasugerowałem się awatarem, że jesteś jedną z tych, co uważają się za postacie z anime.
Nie znam anime z tą postacią xD. Można powiedzieć: mój awatar pokazuje, że lubię mangę i anime. Jak znasz jakieś fajne, to napisz, chętnie sprawdzę ;)
Ta młoda wariatka jest bardzo fajna. I dobrze gada, w końcu czegoś mądrego i zgodnego z prawdą się doczekałam w polskim serialu. :)
Zamiast słuchać tego co wpajają inni to sie dobrze zastanów dlaczego ludzie padają na każdym kroku, bo stres to jest skutek a nie przyczyna.
Mam nadzieję że ten watek będzie kontynuowany jak i Sulejukowej, bo ludzie mogą się zmieniać i spełniać marzenia w każdym wieku i w każdej sytuacji.
To nie była prawda, tylko pardwa, bardzo smaczne mięso ma :) A padają od fejsa.
I pisze się SOOOOlejukowej xD
Ja ten serial nawet lubię :-) 1,2 i3 sezon są super ale 4 i 5 o wiele gorsze. Chcę żeby była 6 seria ale niech skończą ten wątek o Unii, bo to wszystko psuje. No i niech będzie powrót ,,ławeczki'' bo bez tego nie chce mi się oglądać Rancza.
Rewelacyjny polski serial,w końcu przedstawiona jest prawdziwa polska wieś, życie zwykłych ludzi i oczywiście działania naszej władzy :) Na pewno pierwsze sezony były najlepsze,ale tym dalszym też niczego nie brakuje, fajnie ze będzie kolejna seria, jak mówie mało jest takich seriali/filmów co pokazują jak na prawdę jest na polskiej wsi!!!
serial genialny. aż miło się ogląda i czeka na kolejne odcinki, to co przyniosą w życiu bohaterów. aktorzy, którzy tu grają mogą naprawdę pokazać na co ich stać, i choć pewnie się powtórzę i napiszę to co wielu już mówiło przede mną, Cezary Żak jest fenomenalny szczególnie za wójta. te wszystkie seriale TVNu robione na licencjach, gdzie zamiast aktorów występują ludzie, których jedyną zasługą jest bycie "ładnym" , a całe tło zdarzeń to 5 ulic Warszawki na krzyż, to naprawdę Ranczo to kapitalny serial
Tendencja i dydaktyka. Poza tym mają ludzi za idiotów. Dla mnie to taka sama szmira jak M jak miłość.
nie oglądałem M jak Miłość więc ciężko mi dyskutować. nie wiem jednak o co Ci chodzi odnośnie Ranczo. serial ciekawy, humorystyczny. to co się dzieje w gminie to obraz niejednej polskiej gminy z wójtem na czele. pod tym kątem dydaktyczny jak najbardziej szczególnie dla CBA :)