PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=262774}

Ranczo

2006 - 2016
7,4 87 tys. ocen
7,4 10 1 86788
7,2 23 krytyków
Ranczo
powrót do forum serialu Ranczo

Powiem Wam szczerze, że kompletnie się na tym serialu zawiodłem i zawodzę, od
początku 5 sezonu. Widać wyraźnie, że ten serial był napisany w swej pierwotnej formie
na 4 sezony.

Dobór postaci był zbilansowany i wyważony. Każda nich odgrywała ważną rolę w fabule.
Wspólnie tworzyli świetny, serialowy kolektyw. Obecnie postaciami wyróżniającymi się
są tylko wójt-senator oraz Czerepach. Reszta tworzy jakąś nieosobową papkę,
kompletnie pozbawioną wyrazu.

Kusy, który był filarem pierwszych czterech sezonów zamienił się w "kurę domową".
Lucy praktycznie w ogóle już nie widać.
Ksiądz proboszcz sprowadzony do roli tła.

6 sezon ma od początku dziwnie moralizatorski charakter. Mnie osobiście najbardziej
irytuje feministyczny charakter odcinków. Dziś mieliśmy tego kolejny przykład, niejeden
zresztą. Bardzo słaby odcinek, praktycznie o niczym...

5 sezon - ciągłe pieprzenie o funduszach unijnych
6 sezon - mimo, że nadal trwa, to już śmiało można stwierdzić, że na pierwszym miejscu
będzie RÓWNOUPRAWNIENIE w myśl zasady feministycznej, czyli "chcemy mieć tak
samo jak mężczyźni, tylko lepiej".

ocenił(a) serial na 7
Ashardon

Mnie się ten sezon już teraz bardziej podoba od piątego, głównie ze względu na odrobinę ciekawiej napisany scenariusz (póki co). Ale zgodzę się, że postaci, które wcześniej były bardzo charakterystyczne, teraz straciły wszystkie swoje główne cechy. Niestety tak to już jest, kiedy się ciągnie coś, co dawno powinno być zakończone. Nie ma już tej atmosfery co w pierwszych sezonach, ale, cóż, widzowie chcą nowe odcinki, więc kręcą nowe odcinki... Co do moralizatorskiej misji serialu - wolę równouprawnienie niż fundusze unijne, których wpychanie na siłę było po prostu jawną bezczelnością.

ocenił(a) serial na 9
mario1_94

Problem polega na tym, że równouprawnienie też jest wpychanie do serialu na siłę i razi tak samo.

ocenił(a) serial na 8
Ashardon

Absolutnie się zgadzam. Od 5 sezonu wszystko zaczeło się w tym serialu psuć.

użytkownik usunięty
Ashardon

Na 4 powinni zakończyć,a teraz to tylko kasa,kasa,kasa i żerowanie na dobrym tytule i serii.

Załamuje mnie, patrząc, co zrobili z Ranczem. Pierwsza, druga seria były genialne, a teraz....? Owszem, można się pośmiać, ale film jest miejscami nudny i stracił ten genialny klimat początkowych odcinków... Aż mi szkoda, lepiej było skończyć na czwartym sezonie.

użytkownik usunięty
Pink_Phink

Dla mnie to nawet teraz śmieszne nie jest wręcz tragiczne.