Temat ma służyć do dyskusji nt w/w odcinka Rancza.Zachęcam do dyskusji.
Odcinek taki sobie. Ani nie powalający, ani nie szczególnie zły. Choć patrząc przez pryzmat niektórych ostatnich "wyczynów" szanownych scenarzystów był całkiem przyzwoity. Dam 6 plus, mam nadzieję że będzie jeszcze lepiej. Rańczo naprawdę miało i MA potencjał. Niestety, chęc wyciągnięcia pieniędzy robi swoje..
Motyw z psami trochę odgrzewany. W pierwszych sezonach już był taki jak Lucy chciała pozbyć się psów i Kusy póścił plotkę, że UE daje dotacje na psy. Ogólnie rzecz biorąc odcinek nie był zły i pojawiło się winko :)
Widać już scenarzyści pogubili się w wątkach które wcześniej były i sami sobie zaprzeczają tymi nowymi. Najpierw się ludziom wmawia, żeby zbierali psy bo jest dotacja z UE, a potem mówi się że UE nakłada podatek od psów i kotów oczywiście jedno i drugie to ściema. Ale ten błąd nie dyskwalifikuje serialu :)
Nie, oczywiście że nie. Tylko że tego typu błędy powtarzają się coraz częściej, a są naprawdę bardzo denerwujące.
Cóż zrobić serial ma już 6 sezonów i coś zawsze będzie się powtarzać. Zobaczymy jakie będą następne odcinki.
No niestety to prawda. Każdy serial, czy to komedia, kryminał czy obyczajowy w końcu stają się powtarzalne. Tak było z Archiwum X, tak jest z Rańczem, tak blo jest i będzie z innymi serialami. Seriale które się po prostu nie nudzą, mimo nawet kilunastu sezonów na karku jest ciężko znależć. Mnie na szczęście udało się znależć Doktora Who, który mimo bodaj ponad 30 sezonów nie nudzi mi się nigdy. Mam nadzieję, że następne odcinki Rańcza będą stały na co najmniej takim poziomie jak ten, który, jak mówiłem, w śwetle innych niektórych odcinków jest naprawdę fajny.
Widocznie serial ma naprawę dobrych scenarzystów, którzy umieją wymyślić coś nowego, albo tak jak w DW jest jeden głóny scenarzysta, a pozostali są zapraszani gościnnie na dajmy na to jeden odcinek w sezonie.
NCIS ma zarębistych scenarzystów, każdy odcinek to perełka :) Doktora Who jeszcze nie widziałem.
No, ja jeszcze nie widziałem NCIS :) Ale słyszałem wiele dobrego na temat serialu, więc może się skuszę :)
Polecam bardzo dobry serial, w USA utrzymuje się na szczycie oglądalności, szkoda, że w Polsce nie jest tak popularny :(