Szkoda tylko że teraz ten serial od ukryta reklama i agitacja dla UE. Do tego teraz Francesca gada jak Sułtan Kosmitów. Ale ten sitcom jeszcze lubię. 5/10.
a ja ten sitcom uwielbiam i 10/10 i Solejuk to moja ulubiona postać w tym serialu zaraz po Japyczu, Pietrku, Hadziuku , księdzu, Michałowej, Węzule , Lucy,Kussym,Więcławskiej i Więcławskim
Solejuk to niezła postać. Podobnie jak Pietrek, Japycz, Hadziuk, ksiądz, wójt czy Czerepach. Ale gdyby nie unijna agitacja to byłoby lepiej.
Nie żebym się czepiał - to nie jest do końca sitcom. Dwa promocja nie jest ukryta, co więcej nie ma w niej nic zaskakującego.
zgadzam się, ta indoktrynacja europejska psuje ten serial, ale co zrobić, eurokomuna na każdym kroku nie daje o sobie zapomnieć.
Po części się z tobą zgadzam, żaden kraj nie pomaga biedniejszemu państwu za darmo.
Polecam zaznajomić się z podstawami ekonomi. Komunę to niektórzy mają w umyśle, choć nigdy jej nie doświadczyli (@Dany). Pomagając partnerom handlowym za każdą złotówkę część się zwraca bardzo szybko, reszta w niedługiej przyszłości.
Co ty piszesz? Jak szybko się zwraca? Komu? Wiesz na jaki procent pożyczyliśmy pieniądze Grecji?
Ciekawe, czy nam Grecy pomogą jak będziemy w potrzebie.
Średnia emerytura w Polsce: 1500zł
Średnia emerytura w Grecji: 4550zł
To ja proponuję to porównać z cenami i czytać więcej niż informacje z faktu. Jednocześnie nie obrażać się na bank europejski, który niweluje (stara się) rozdęcie socjalne w Grecji. Co więcej, nie uważam, że pomoc Grecji była konieczna (choć nie mówię, że to grzech śmiertelny), ale proszę popatrzeć ile im pożyczyliśmy, a ile rocznie otrzymujemy z Unii (tzw płatnicy netto i beneficjenci) - przekładanie pieniędzy z jednej kupki na drugą.
To są dane z Eurostatu. Grecy żyli z socjalu, na koszt państwa i są sami temu winni, i sami powinni sobie poradzić w kryzysie. Naważyli piwa, teraz nich piją. Nam nic do tego.
Nie, to są dane z Faktu. Gdybyś przeczytał całe dane to byś wiedział, że to nie jest niczym zaskakującym - nieważne ile zarabiasz, ale co możesz za to kupić. Ale to jest pewna podstawa do sprawdzenia hipokryzji - powołuj się na badania urzędu UE, żeby ją krytykować, powołując się na socjal, żeby narzekać na socjal.
No nic, podstaw ekonomi nie uświadczysz, więc nie wspomnę, że jedna katastrofa finansowa ciągnie kolejną. A płacą i tak Niemcy.
To są dane Eurostatu, jakie wykorzystują media, również Fakt.
Polityka socjalna wali się na naszych oczach, a my płacimy, by to wszystko ratować.
A Niemcy nie są wcale tacy stratni, bo co i raz poprzez UE ratują zapomogami dla bankrutujących krajów swoje banki. Polityka prowadzona w oparciu o założenia Keynesa się nie sprawdza. Tylko kiedy zrozumieją to miłościwie nam panujący?
Serial jest dofinansowywany ze środków UE, więc chyba logiczne, że będą się pojawiać wątki pochwalne dla UE. Mnie to nie przeszkadza, dobry serial nadal pozostaje dobry.
Najlepsze było jak jakiś tam konkurs był i w nagrodę: "Jedziesz do Bruksela!!!", ah ten nasz szczyt marzeń... I jeszcze podobało mi się stwierdzenie, że Lucy taka szczupła, nie to co nasze baby, bo Hamerykan takie sooomm...!!!!!