Nie wiem czy wiecie, ale w przygotowaniu jest film: Ranczo Zemsta Wiedź.
https://www.telemagazyn.pl/artykuly/ranczo-wojciech-adamczyk-gotowy-do-realizacj i-filmu-ranczo-zemsta-wiedzm-kiedy-rusza-zdjecia-73197.html?fbclid=IwAR0o7zGKaJ_ pX-xfI7-beffzwRI8ZVp0b936gGoY2Fk69fzSLUDMCJBY4XQ
Dzisiaj Krawczyk na instagramie napisał, że nie weźmie udziału w wersji kinowej, bo obsada jest okrojona. Czyli Kinga zostanie bez chłopaka ;-)
Ewentualnie Kinga zmieni chłopaka off-screen jak tego Leśnika.
PS. Ucieszyłbym się jakby i ona znikła...
zdjęcia przesunięte na rok 2020, strasznie się to odwleka, jeszcze się okaże że tego nie nagrają...
Kiepsko to wygląda kiedy robota stoi, bo czekamy za przelewem z MOPS-u. Przecież Ranczo to oczko w głowie TVP, z załatwieniem pieniędzy na kontynuację nie powinno być większych problemów, a tu takie coś. Powiem szczerze, mam obawy. Powrót do Wilkowyj po kilkuletniej rozłące może być kiepskim pomysłem... obym się mylił.
też mi się tak wydaje, że szumnie zapowiadany powrót okaże się błędem, zważywszy że takie akcje wychodzą po drodze, już 3 raz chyba przekładają zdjęcia, bo miały się zacząć w kwietniu tego roku, potem czerwcu, potem wrzesień, a tu nagle 2020 rok, bliżej nieokreślony jeśli chodzi o miesiące. Dziwi też że nie biorą pod uwagę tego, że starsi Aktorzy z roku na rok mają coraz mniej siły, a przecież np. ciężko sobie wyobrazić Ławeczkę bez Pana Pieczki, czy pełnej werwy Michałowej - która sama w wywiadach mówi, że coraz ciężej jej się pracuje ze względu na swój wiek. Coraz mniej optymistycznie na to wszystko patrzę...
Podzielam Twoje obawy. Z roku na rok coraz trudniej będzie coraz trudniej wrócić do Wilkowyj. Marta Lipińska ma już 79 lat, a Franciszek Pieczka 91. Piękny wiek, ale idą za nim ograniczenia. Oby zdrowie jak najdłużej pozwoliło im na aktywność zawodową, bo boję się, że jak twórcy będą dłużej tak mitrężyć to może w końcu ich zabraknąć, a przecież Ranczo bez nich nie będzie takie samo. Chociaż już nie jest. Od czasu zakończenia serialu opuścili nas Robert Brutter, a także odtwórcy ról Jerrego i Radnego z Dopiewa.
Do tego Waligórska śmiertelnie się skłóciła z Naderem. Dlatego ich wątki w S10 były jakie były. No i sama formuła zdaje się wyczerpała. Nie wiem, boję się co z tego wyjdzie. Błędem twórców jest ciągnięcie tego w pierwotnych ramach. Powinni zrobić spin-off skupiony na PPU, a Wilkowyjom jako takim dać spokój.