który z tych seriali uważacie za lepszy,z jednej strony ranczo serial który bije rekordy popularności który ogląda średnio obecnie 6 mln polaków ( a bywało, że oglądalność zbliżała się do 10 milionów),świetnie zrealizowany serial z doskonale stworzonymi i zagranymi postaciami w fikcyjnej wsi pod radomiem,w której pokazane są w krzywym zwierciadle pewne przywary wiejskiej mentalności a z drugiej strony kiepscy serial również bardzo popularny mimo 16 lat trwania na antenie,co (nie licząc polskich telenowelowych tasiemców) jest w polsce najdłużej emitowanym serialem komediowym polskim w historii!,mimo tak długiego stażu ogląda kiepskich nadal ok.3 mln polaków co jest naprawdę wielkim wyczynem,w kiepskich podobnie też jak w ranczu są pokazane w krzywym zwierciadle polskie przywary,z tym że te ogólnonarodowe z których my śmiejemy,a nie tylko przywary wiejskie jak w ranczu,.reasumując oba seriale mają pewne cechy wspólne,sam uwielbiam i jestem fanem obu serialów,i naprawdę bardzo ciężko mi wybrać między tymi dwoma serialami,kiepskich oglądam codziennie,nie raz 2 razy dziennie,i od 16 lat ciągle mi się to podoba,mimo że znam wszystkie prawie odcinki na pamięć,z kolei jeśli chodzi o ranczo zawsze czekam na niedzielę by zobaczyć upragniony nowy odcinek,a wy jaki wolicie serial,i proszę o wytłumaczenie dlaczego
Ranczo i Kiepscy to dwa zupełnie różne seriale, naprawdę nie widzę żadnych punktów wspólnych nawet jeśli chodzi o oglądalność, bo Kiepscy tą wielomilionową już bardzo dawno stracili. Przede wszystkim Ranczo to serial obyczajowy a Kiepscy to sitcom, oba seriale powstawały w różnych czasach, w różnych czasach miały lata swojej świetności (Kiepscy na początku dekady a Ranczo w jej połowie). Traktują też zupełnie o czym innym bo Ranczo to przede wszystkim dobra fabuła komediowo-obyczajowa o życiu na wsi (a przynajmniej była...) a Kiepscy to komediowy sitcom o rodzinie z półmarginesu i o życiu w miejskiej kamienicy (a przynajmniej był...). Także jedyny punkt wspólny to jak widać po mojej dedukcji to fakt że obydwa te seriale dawniej były znacznie lepsze. Warto wspomnieć, że Kiepscy są owszem długo emitowani ale nie nieprzerwanie, bo kiedyś serial został już zakończony (bodajże w okolicach 2005-2006 roku) ale po jakimś czasie powrócił na antenę. Aha i wieś w Ranczu nie jest w fabule pod Radomiem tylko raczej na wschodzie kraju w woj. lubelskim lub podlaskim (w serialu mowa jest często o Radzyniu, że jest blisko itp.) więc to tamte rejony muszą być jeśli chodzi o scenariusz, no bo w rzeczywistości to w większości Jeruzal.
Fikcyjne Wilkowyje pod prawdziwym Radzyniem Podlaskim, blachy LRA ale PKS Garwolin to raczej nie zapuszcza się w tamte strony.