PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=647657}

Ray Donovan

2013 - 2020
7,9 18 tys. ocen
7,9 10 1 18489
7,6 11 krytyków
Ray Donovan
powrót do forum serialu Ray Donovan

Witam
Obejrzałem pierwszy odcinek. Serial całkiem fajny 7/10. Jedyna rzecz, która trochę mnie drażni to kolejne nawiązanie do tematu katolickich księży pedofilów. Swoją drogą rozwiązanie problemu zaprezentowane w 1 odcinku całkiem poprawne.To lobby żydowskie w Hollywood nie zna umiaru. Czy kiedyś będzie taki amerykański serial w którym pojawia się rabin pedofil lub mufti pedofil? Bardzo wątpliwa sprawa.
Tylko katolików można tak gnoić.

ocenił(a) serial na 6
peter7377

Zgoda w 100%.
Ta antykatolicka propaganda w Hollywood stała się już tak nachalna, że rozpier**la całkiem dobry serial.
Jedna moja uwaga to taka, że wkrótce doczekamy się filmu, w którym pedofilem będzie Czarny Homo-Żyd. Tyle tylko, iż będą się nas starali przekonać, że to jest jak najbardziej OK/correct. Potem będzie kazirodztwo etc... Popier**leni postępowcy nie znają umiaru...

BARTOSH_

Dokładnie. Bezczelna antykatolicka propaganda. Do tego wszędzie geje, źli ale również dobrzy i biedni (bo np. nie mają na zmianę płci(SIC!)), związki białych z czarnymi i pedofilskie nuty. Bełt normalnie. Lewackie ścierwo. Zgadzam się, że to rozpieprza potencjalnie dobry serial.

peter7377

Ujawnianie bezeceństw, jakich dopuszczają się księża to gnojenie? A co, lepiej tego nie pokazywać, zamieść pod dywan i udawać, że jest cacy, nie?

ocenił(a) serial na 9
eltoro10000

popieram!!!! księża to gnoje bez wstydu a do tego maja się za lepszych.

eltoro10000

Ale naucz się najpierw czytać. On nigdzie nie napisał, że ujawnianie jest złe. Napisał, że pokazywanie wszędzie tylko katolickich duchownych, a nie pokazywanie rabinów czy duchownych islamskich, wśród których zjawisko pedofilii jest znacznie powszechniejsze jest już nudne i irytujące. Nawet dla mnie jako ateisty.
Oglądając niektóre produkcje można odnieść wrażenie, że co drugi ksiądz to pedofil, podczas gdy odsetek pedofili wśród księży nie odbiega pewnie od odsetka pedofili wśród lekarzy, czy prawników.
To tak jakby w każdym filmie pokazywać Polaków, tylko jako złodziei.
Zresztą katolicy może i mają na sumieniu tuszowanie afer pedofilskich, ale o tak radykalne głosy u nich raczej trudno:

http://www.wykop.pl/link/1590139/znany-rabin-akceptuje-pedofilie-nowa-rewolucja- seksualna/
http://marucha.wordpress.com/2013/06/24/wybitny-rabin-uwaza-iz-gojskie-ofiary-pe dofilii-same-sa-sobie-winne/
http://www.euroislam.pl/index.php/2013/04/imam-wyjasnia-naukowo-podstawy-pedofil ii/

TomaszJJ

A ja nigdzie nie napisałem, że on napisał, że jest złe. Wyciągnąłem jedynie logiczny, dosłowny wniosek z tego co napisał. Tak, że to Ty się lepiej naucz czytać.
I nie przesadzaj z tą liczbą filmów, w których jest mowa o księżach pedofilach. Ja prawdę mówiąc nie znam ani jednego, choć oglądam naprawdę dużo filmów. Nie znam liczb wskazujących procentowo zasięg zjawiska pedofilii wśród księży, ani lekarzy czy prawników( tak jak i ty nie znasz, bo gdybasz), wiem za to, że ksiądz to nie jest zwykły zawód taki jak inne. Bo jeśli ktoś na co dzień (jako i od święta) zajmuje się umoralnianiem innych i rości sobie prawo do bycia wyrocznią w dziedzinie etyki i moralności i ma czelność nakazywać innym jak mają żyć, co im wolno robić, a czego nie wolno, bo jest grzechem, to jeśli taki ktoś prywatnie krzywdzi dzieci i prowadzi się niemoralnie, to jest to wyjątkowo wstrętne i obrzydliwe. To tak jakby lekarz w pracy zajmujący się ratowaniem życia, po pracy był seryjnym zabójcą...

ocenił(a) serial na 8
eltoro10000

Nic dodać, nic ująć. Też tak sądzę :)

eltoro10000

twoj nick ma cos wspolnego z nazwa tego pedalskiego nightclubu na Zoli w W-wie?

janek55

A twój z tym księdzem pedofilem Janem K., przez którego 17 latek popełnił samobójstwo?

eltoro10000

z 17 latkiem i pedofil? raczej obydwaj pedaly! no i pewnie odbylo sie to w twoim ulubionym lokalu na ul zoli w wawie.a popelnl samobojstwo bo chcial powtoreczki a ten ksiadz nie chcial jego juz.ale nick masz w sam raz do ciebie pasujacy bo widze ze kochasz ta tematyke,jestes ssaczem?

janek55

Nie będę cię karmił trollu, musisz poszukać sobie innego żywiciela...

peter7377

eeeetam, nie tylko katolików. Rabina czy Imama nie obowiązuje celibat, więc czy to nam się podoba czy nie, według wszystkich możliwych statystyk, przypadków molestowania jest tam mniej. Po co wszędzie wpieprzać jakieś quasi intelektualne dywagacje na ten temat.
Molestują, nie jest to tak nagłaśniane jak być powinno, a do tego jest to temat teraz chwytliwy, więc to wykorzystują.
Jak dla mnie bardzo dobrze, im więcej obnażania ich hipokryzji tym lepiej.

użytkownik usunięty
peter7377

IMO w pierwszym odcinku sceny z molestowaniem przez księdza odstawały od reszty jak lokowanie produktów w polskich filmach i serialach..

peter7377

peter7377 - Abstrachując od inteligentnych i tępych wywodów innych interlokutorów zasadniczo mylisz się w kwestii "mufti pedofil", bo czyż Koran nie pozwala tym bydlakom żenić się (z całymi tego konsekwencjami) z małymi dziewczynkami? Czyż to nie jest najczystsza pedofilia, zatwierdzona przez Allacha (którego zresztą katolicy nazywają Jahwe, Jehowa, Pan Bóg - a to przecież jesen CZORT)

mp65warka

Na mocy Traktatu Laterańskiego państwo Watykan zwykle stosuje aktualne prawo krajowe Włoch oraz regionalne i lokalne przepisy Rzymu, Włochy zmieniły wiek przyzwolenia z 12 lat na 14 lat, co w świetle automatycznego przyjmowania prawa karnego Włoch przez Watykan oznacza taką właśnie wysokość tego wieku również w Watykanie. ALLELUJA CHWALMY PANA.

peter7377

Może gdyby ta sutannowa swołocz nie molestowała bezkarnie dzieci to nie było by problemu!

ocenił(a) serial na 8
peter7377

czyli ze twórcy specjalnie podpuszczają,
sama postać Mickey'a - Jon Voight - amen motherf****r!
znany wcześniej z > http://www.rarehollywood.com/videos/42041.jpg

daje do myślenia

peter7377

Ok, przedstawili księży jako pedofili, ale nie wszystkich. Poza tym pokazali czarnych ćpunów i żydowskiego pochodzenia kompletnych dupków moralnych, zepsutych kasą. Czyli póki co nie minęli się z prawdą.