Jakbym wiedziała,że nic nie zostanie wyjaśnione to bym nie oglądała. Skąd te trzęsienia? Gdzie są wszyscy? Jakie miało być przesłanie tego, że wszystko wybuchło (?)
Miałam nadzieję, że wszystko zostanie wyjaśnione :/
A ogólne przesłanie o znęcaniu się i o kłamstwach mnie nie przekonuje :/
Byli na Łodzi, która musiała dość płytko być i o coś ocierać. Ten nauczyciel przygotował pułapkę razem z Kage. Niestety ta za bardzo już oszalala i za późno odkryła, że siostra żyje. Łódź w coś walnęła i wybuchła.
Jak to nie? Najważniejsze rzeczy zostały wyjaśnione.
Reszta tak naprawdę nie była ważna i mogło być to cokolwiek co sobie widz wyobrazi. Jeśli ktoś lubi mieć wszystko wyjaśnione na tacy i żeby to jeszcze było realne, to nie w tym serialu.
Trzęsienia - dla mnie to był wynik tego, że ten dom/kontener był podwieszony na jakimś mechanizmie, który okresowo się uruchamiał, ale był przeciążony.
Spoilery:
Wszystkich spotkało to samo - zginęli (wg mojej interpretacji). Ale jak komuś wygodniej, to może sobie wyobrazić, że spadli na materac, pogodzili się i udali w stronę tęczy. Też całkiem możliwe.
Wybuchu, to przyznam się że nie pamiętam... Ale to pewnie było wtedy, gdy ten cały dom/kontener w końcu spadł i się rozbił (wg mojej interpretacji).