PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=875987}

Reacher

2022 -
7,4 25 tys. ocen
7,4 10 1 25043
7,6 15 krytyków
Reacher
powrót do forum serialu Reacher

Bez masy widowiskowych efektów z humorem i niezłą akcją. Serial przyciąga od pierwszego odcinka.

meztorrtw

Być może tych, którzy nie czytali książek i/albo nie są wielkimi fanami serii. Ja odpadłem po pierwszym odcinku, do którego wciśnięto materiał na trzy odcinki, o dziesiątkach zmian nie wspominając. Miało być genialnie, wyszło koszmarnie.

Shiloh

A tu się pomyliłeś czytam lee Childa ostatnio Elitę Zabójców. Książka to nie to samo co film o czym powinieneś wiedzieć. Scenariusz powstaje w oparciu o książke i scenarzyści dokonują wielu zmian. Gdyby tak nie było film ciągnął by się jak flaki z olejem. A co powiesz na Toma Cruisa jako Reachera to był właściwy krok scenarzystów? Faceta niecałe 170cm w roli Jacka? Nie wszystko jest takie same jak w książkach.

meztorrtw

Ale to serial, ma wiele odcinków, zatem więcej czasu na zmieszczenie równych rzeczy. Jako znawca i ortodoksyjny fan Reachera spod znaku Lee Childa (odkąd robi za podpowiadacza i korektora, nie czytam książek z serii) mógłbym napisać cały długi wywód, ze wszelkimi szczegółami. Dodam, że uwspółcześnienie kładzie całość na łopatki, bo przez to w adaptacjach prequeli będzie musiała być zupełnie inna fabuła niż książkowa (w których to, jak i większości innych miała tło polityczne czasów, w których się działa). Co do Cruise'a, to wykupił prawa producenckie i w zasadzie narzucił Childowi siebie jako Reachera, a wyśmiewany Child kluczył, tłumacząc się z "wyboru aktora", że wzrost Reachera jest w rzeczywistości metaforą jego siły.
Dodam jeszcze tylko najłagodniej jak potrafię: nie dyskutuj ze znawcą.

Shiloh

Nie zrozum mnie źle tytułujesz się prawdziwym znawcą a prawdziwy znawca potrafi dyskutować. Po twoim wpisie odniosłem wrażenie że cenisz tylko swoje swoją opinię. Zresztą dziś znawcą potrafi być każdy kto ma Google pod ręką.

meztorrtw

"nie dyskutuj ze znawcą" - chodziło mi o to, że w wielu aspektach jednak nie masz racji w tym temacie i mógłbym Ci to udowodnić, jednakowoż szkoda na to i czasu i zdrowia nas obu.