Nie za bardzo zrozumiałem, o co biegało z tym lunatykiem.
On był gejem, czy tylko grał przed tym młodym, na prośbę tego starszego funkcyjnego i w zamian za przysługę ( w końcu jaką) obiecał mu zwolnienie z armii.
Jakoś nie do-oglądałem tego wątku i w sumie może ktoś podpowiedzieć, o co biegało?
hmmm ciężko stwierdzić, tak samo wątek sullivana nie został zamknięty – ale serial jest na podstawie książki, która nie ma sequela więc nie spodziewam się drugiego sezonu ale chętnie bym zobaczył
OK Myślałem, że to ja nie za bardzo zrozumiałem, czy on był faktycznie gejem, czy tylko takiego grał, żeby dzięki pomocy starszego w zamian za to, że takiego udawał wyrwać się z armii.
Lunatyk był gejem. Sullivan widząc, że on zakumplował się z Copem chciał go wykorzystać i nastawić ich przeciwko sobie, żeby wyzwolić wspomniane "kill" w Copie w zamian za zwolnienie medyczne.
Bo była też wcześniej jakaś rozmowa między starszymi, że Cope tego testu z pojedynkowania się w klatce nie przejdzie, bo nie ma w sobie zmysłu zabójcy, a Sullivan już na tym etapie był jakby mentorem dla Cope'a i go ciągnął za uszy do góry, tak jak też przy strzelaniu mu doradzał choćby.
W ostatnim odcinku jak Sullivan i Cope znajdują lunatyka na bagnach, to lunatyk rzuca też jakiś komentarz nie pamiętam dokładnie w stylu "look at us three <jakieś inne określenie na gejów>", co też potwierdzało, że lunatyk był gejem.