Rekruci

Boots
2025 -
7,0 4,7 tys. ocen
7,0 10 1 4700
7,3 3 krytyków
Rekruci
powrót do forum serialu Rekruci

Zaskoczenie

ocenił(a) serial na 8

Jeżeli kogoś z Was znowu razi wątek homoseksualny - spróbujcie to przełknąć i kontynuujcie mimo wszystko. Warto! Jest on zupełnie inaczej przedstawiony, niż jak zwykle na netfliksa przystało. Ja zaskoczyłam się ogromnie. Przyznam, że odpalając ten serial do obiadu poczułam niesmak, że znowu to samo, bo jestem zmęczona upychaniem tego często tam, gdzie kompletnie nie ma znaczenia i nie jest potrzebne. I również uważam, że tutaj było niepotrzebne. Mimo to jednak, zrobiono to dobrze.

Zaskoczyłam się ogromnie realizacją. Ciekawe postaci, wątki poboczne, komediowo-dramatyczna konwencja, która czasem przyprawia mały uśmiech, lub przyczynia się do przyjemnego relaksu, a czasem daje mocne przybicie i refleksję. Muzyka - majstersztyk. Obserwowanie, jak zmieniają się bohaterowie też jest świetne.

Krótko mówiąc - kompletnie niespodziewane przeze mnie, pozytywne zaskoczenie i cieszę się, że jednak nie wyłączyłam na starcie.

ocenił(a) serial na 8
Katagreyz

Nie masz racji, że niepotrzebne, bo skupia się na problemie odnajdywania się geja w armii. Bez tego wątku ten serial byłby pewnie kolejnym gniotem próbującym naśladować kompanię braci czy inne produkcje o tematyce wojskowej. I też nie popieram upychania gejozy wszędzie gdzie popadnie, ale tutaj to pasuje jak ulał.

Katagreyz

Robienie serialu o wojsku bez gejozy, to jak serial o kościele bez pedofilii. No nie da się :)

lornemalwo

Ale masz świadomość, że pedofilia jest prawie wszędzie, a gównie w środowiskach polityków i ludzi ogromnej władzy.

lornemalwo

Smiechlem. ;)

Katagreyz

Lecz się na głowę lewaczko. Gdyby serial był o lesbijkach pokazujących swoje kuciapy w każdym odcinku to byś go od razu skrytykowała. Wam lewaki odpowiada tylko wyłącznie wszystko co ma gejowskie sceny seksu gejowskie wątki i męską goliznę.

ocenił(a) serial na 8
desperados02345

dzięki za nazwanie mnie lewakiem, pomimo tego, że jest zupełnie odwrotnie i jestem prawicowcem a to, że umiem wyjść spoza polityki i ocenić jakąś produkcję szerokopasmowo to inna sprawa. Ty patrzysz bardzo wąsko, bo gej = zły film, to już nie może mieć dobrej historii, aktorów, muzyki, realizacji. :D na przyszłość - zanim się ośmieszysz, zapytaj, dyskutuj z kulturą i klasą, bo trochę mi smutno, że wystawiasz nam, osobom z prawej strony taki właśnie wizerunek, jak tutaj. Mowa jest srebrem, a milczenie złotem mawiają i to weź sobie do serca. Pozdrawiam

ocenił(a) serial na 8
desperados02345

męska golizna jest przepiękna

Katagreyz

Jak sądzę problemem w wojsku nie jest samo bycie gejem, ale narzucanie swoich światopoglądów lub awansów innym rekrutom już jest