"Zgoda" Jarosława Kaczyńskiego: https://youtu.be/rjfUm6mbBv4 , "Zgoda" Wołodymyra Zełenskiego: https://youtu.be/Z-y7P9J68oU , "Zgoda" Joe Bidena: https://youtu.be/Nh3cmD9M0rs , i tak można wymieniać wszystkich liderów - polityków na świecie, którzy spotykali się z Putinem i robili interesy z Rosją, co nie było niczym szokującym i właśnie dlatego wówczas nie nakręcono serialu "Zgoda", czy "Reset". A gdy Putin z Rosją najechali na Ukrainę, to nagle objawienie i zarzucają Donaldowi Tuskowi, że rozmawiał z Władimirem Putinem i o zgrozo - szedł z nim na sopockim molo, a Polski rząd podpisywał umowy z rosyjskim rządem (tak jak podpisywał rząd USA, Ukrainy, Francji, Kanady, czy Australii). Psychoza hipokryzji.
Gdybym przedawkował, to bym nie ocenił tego serialu na 4, tylko na 1, a stację TVN to PiS z TV Republiką chcieli zamykać, a teraz krzyczą o wolności mediów. PiS & PO - w kółko to samo, gdy tylko dojdą do koryta. Dlatego nienawidzę hipokryzji. Tusk robi teraz to samo, co robił wcześniej Kaczyński, a PiS poniekąd teraz ginie od własnej broni - łatwość w postawieniu zarzutów politykom opozycji (w tym jakiemuś księdzu, któremu według PiSu nie można postawić zarzutów bo jest księdzem :D i który postawił za publiczne pieniądze fajny budynek dla potrzebujących, tylko, że w dokumentach brakuje kilkunastu publicznych milionów złotych i dlatego mu postawiono zarzuty. Analogiczna sytuacja jak z systemem Pegasus - PiS kupił go do wykrywania szpiegów, terrorystów itd, no i super, ale przy okazji też do inwigilowania polityków opozycji i o to jest cała awantura, a ostatnio wyszło, że ów systemem PiS inwigilował własnych polityków :D), czy zabranie subwencji z budżetu państwa (choć to jest dla mnie CHORE, żeby politycy z publicznych pieniędzy robili sobie reklamę, tyczy się to wszystkich partii), bo PiS będąc przy władzy był przekonany, że wygra kolejne wybory i tak pozmieniał prawo, żeby było im łatwiej wykańczać opozycję i teraz obróciło się to przeciwko nim. Słowem podsumowania - Ty masz klapki na oczach, a ja zachowuje trzeźwość umysłu i traktuje wszystkich tak samo. "Reset" ma jakiś tam procent odzwierciedlenia w rzeczywistości, ale wiadomo jaki był zamysł serialu - ślepa psychoza przeciwko Tuskowi, bo podał rękę Putinowi, tak jak podawał wcześniej obecny prezydent Ukrainy, a Jarosław Kaczyński tuż po katastrofie w Smoleńsku mówił do Rosjan: "PRZYJACIELE!", bo wówczas jeszcze Macierewicz nie zrobił mu sieczki w głowie z tym zamachem, bo z obliczeń Macierewicza wynika, że zamach został dokonany, bo puszka po Coca-Coli wybuchła w efekcie włożenia do niej petardy z odpustu, a wystarczy posłuchać czarnej skrzynki - piloci na siłę próbowali lądować, którzy byli naciskani przez kilku wysoko postawionych osób, mimo, że system w kokpicie cały czas alarmował, żeby PODNIEŚĆ SAMOLOT, BO SAMOLOT JEST BLISKO ZIEMI.. i trwało to dłuższy czas. Zaryzykowali (bo politycy na pokładzie obawiali się, że nie zdążą na uroczystości), a potem było za późno. I musiało dojść do tej tragedii, żeby zmienić procedury i teraz jest ZAKAZ włażenia wysoko postawionych osób do kokpitu pilotów i podpowiadaniu im co mają robić.
Zacznę od klapek na oczach- nie posiadam takowych. Mam prawa wyborcze od wielu lat i w życiu swoim głosowałem na różne partie. Obecnie bliżej mi do Konfy, pis być może gdyby był partią prawicową. Generalnie problem naszych czasów jest rok 89 i brak dekomunizacji. Jako jedyny kraj postsowiecki tego nie wykonaliśmy i mamy efekty- komuchu cały czas mocne, sądy esbeckie, oligarchowie dorobili się naszym kosztem itp. Woja polsko - polska jest u nas chyba na wyższym poziomi niż polaryzacja w przykładowych Stanach. Brzydzę się michnikowszczyzną, tvnaziolami i całym tym salonikiem. Z drugiej strony zawiodłem się pisem, bo mieli wszystkie karty w ręku i mogli naprawić choćby sądownictwo. Zrobili to bardzo nieudolnie. Generalnie nie zgadzam się z zalewem lewackim jaki broczy całą Europę i Stany. Wszechobecna cenzura, wyroku sądowe bezwzględnego więzienia za wpisy na fejsbuku w Anglii czy szykany i sankcje na protestujących trakerów w Kanadzie uświadamiają mi, że nie idziemy w dobrym kierunku. Otwarcie ostatniej olimpiady to już truskawka na torcie. Może przesadziłem z stanowczością wpisu w Twoim kierunku, widzę że coś w życiu przeczytałeś i reprezentujesz pewien poziom. Trzymaj się, pzdr.