PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=10005160}

Resident Evil: Remedium

Resident Evil
2022
4,4 5,3 tys. ocen
4,4 10 1 5303
4,0 3 krytyków
Resident Evil: Remedium
powrót do forum serialu Resident Evil: Remedium

Nie mogło być inaczej, Albert Wesker jest czarnoskóry podobnie jak Jan Paweł II, of course Netflix.

ocenił(a) serial na 4
MegaMaro

Dokładnie,lepiej by wyszli na tym jakby trzymali się gry,bo fanów są miliony i by to docenili. Jak w tym nowym filmie, wygląda jak klasy b,casting itd.też nie najlepszy ale szacun dla gościa ze przy tak małym budżecie i poprawności p. Udalo mu sie swietnie odtworzyc sporo elementów z gry ,jak lokacje itd.

ocenił(a) serial na 1
daniel84ch

Dla mnie to była najlepsza ekranizacja, mimo że to nawet kino klasy C (Jeszcze dwa pierwsze RE takie 6/10) , a tu głupota goni głupotę i gwałci serie gier. Od biegających Zombie czy nawet tym że Wesker, w grze zdradza Umbrele (ostatecznie zakłada własną organizacje) i miał tylko syna. Tu klonują kogoś kto ich chciał zniszczyć. No kur… geniusze zła, w sumie do laboratorium, mogą wejść niedoje… nastolatki.

shreder221

Faktycznie z tej strony tak na to nie popatrzyłem, cenne spostrzeżenie. Ale popieram jednak bardziej swoje zdanie poparte tym co kolega wyżej opisał.

shreder221

Akurat osobom LGBT nie podabają się seriale Netflixa i krytkują taką pseudo reprezentacją wciśniętą na siłę, lewacy też. Nawet jest okreslenie (stworzone przez osoby lgbt) na taki zabieg, jak w tym serialu - queer baiting. Orientacja głównej antagonistki serialu była tu zupełnie zbędna dla fabuły.

Ten serial ma wszędzie złą ocenę, zagranicą też. Nikomu się to nie podoba, bez względu na poglądy polityczne. Zresztą Netflix traci oglądaność własnie przez takie gówna.

Progresywna

A o tym nie słyszałem.Nie ma co się dziwić,bo netflix sprowadza osoby lgbt tylko iwyłacznie do pociagu seksualnego.To sa mega przerysowane wrecz karykaturalne postacie. A co do serialu jest tak słaby i tak nudny,ze az dziw,ze pojawił sie na netflixie,a nie w tvpuls.

greedo23

Dlatego na koniec dodalem poprawnosc.Jak coś jest na czasie to trzeba podpiac się pod target.To,że jest biała to tylko Twoje zdanie.Jak juz piszesz takie rzeczy to warto chociaz zródłem sypnąc.A najlepiej dwoma żeby moc porownac dane.

klepak84

Bo to żywotne problemy Polaczków

ocenił(a) serial na 1
Jake_Boe

Masakra , ta poprawność.. dla mnie to rasizm ze strony netflixa w stosunku do białych, czekam na serial o 2 wojnie swiatowej gdzie za ssmanow beda murzyny ... co za czasy..

ocenił(a) serial na 3
games4u

można by pozew zbiorowy na nich zrobić, albo bojkotować ich w Polsce

ocenił(a) serial na 3
Jake_Boe

Nic w tym dziwnego, Netlifix to lewacki faszystowski twór który dyksryminuje ciągle białego człowieka, papież Jan Paweł też byłby czarny jakby film o nim robili

ocenił(a) serial na 3
Jake_Boe

Netlflix myśli że jak wrzuci do serialu czarne mamby to w imię poprawnosci politycznej serial będzie miał 9 od razu, ale nie w Polsce na szczęście

Jake_Boe

Nettlix robi wszystko żeby podsycać podziały rasowe. Jak podzielisz społeczeństwo, to łatwiej nimi rządzić.

Jake_Boe

Jake_Boe: Jaki rasistowski serial? Przecież główną rolę gra POLKA. Wyjdź z piwnicy łosiu.

Jake_Boe

Problemy Polaczków

Jake_Boe

Najwidoczniej netflix uznał , że Japończycy to cholerni rasiści. Praktycznie brak Azjatów w ich grze i czarnoskórych ;).
Więc chcieli to pokolorować wg własnej nowej polityki. Europa się starzeje, ktoś musi nas podmienić. Dla korporacji muszą się zyski zgadzać ;).

ocenił(a) serial na 3
Jake_Boe

W RESIDENT EVIL: WITAJCIE W RACCOON CITY z Jill Valentine też zrobili Afroamerykankę :D Ręce opadają.