PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=856914}

Rewolucja

La Révolution
2020
6,0 2,2 tys. ocen
6,0 10 1 2208
Rewolucja
powrót do forum serialu Rewolucja

Ciekawy pomysł, czasami niezły klimat, dobre scenografie, stroje, charakteryzacja... tylko co z tego? Co z tego, skoro cała reszta tego serialu to jedno wielkie dno?

Mam wrażenie, że w tym dziele nawet nie było nikogo, kogo można by nazwać reżyserem - a w każdym razie jeśli takowy jest, to bardzo nieudolny.

Aktorstwo marne, kompletnie amatorskie, a przy braku jakiegokolwiek reżysera, który by nimi pokierował, to momentami aktorzy robią tak głupie i bezsensowne rzeczy, że aż odechciewa się oglądać (nie zliczę ile razy przerywałem oglądanie danego odcinka, bo głupota lejąca się z ekranu była zbyt duża).

Scenariusz również kuleje... i to bardzo. Jak wspominałem, pomysł całkiem ciekawy, tylko nic tutaj kupy się nie trzyma. Poza najważniejszymi postaciami (które i tak ledwo, ledwo), cała reszta nie ma ani odrobiny duszy. Wątki, zwroty akcji, ogólnie to co dzieje się na ekranie jest po prostu często głupie i bez sensu.

No i zakończenie - coś, co przy każdym innym serialu byłoby niezłym cliffhangerem, tutaj jedynie irytuje, że kiedyś tam Netflix będzie mi próbował wymusić dokończenie tej historii. A to będzie chyba jedyny przypadek wśród seriali jakie oglądałem (nieważne jak słabych), gdy nie mam zamiaru sięgać po kolejny sezon.

I tak, wiem, komentarz ten jest bardzo emocjonalny, ale pisany jest świeżo po wymęczonemu seansowi (tylko 8 odcinków, a oglądałem w sumie chyba ze 2 tygodnie) i tylko po to, by ew. kogoś ostrzec przed tym koszmarkiem.

Yngoth

Aktorstwo tandetne a do tego dwa odcinki do przodu można się domyślić co się stanie.

ocenił(a) serial na 9
Yngoth

Mi sie podobal 10/10 :)

ocenił(a) serial na 7
Yngoth

O, wielki reżyser się odezwał. To ile już twoich dzieł miałam okazję zobaczyć? Pochwal się.

ocenił(a) serial na 4
Kotodzik

Zapewne zero, bo jedyny film mojego autorstwa (mała filmowa przygoda na studiach) raczej nigdzie nie był pokazywany ;)

A tak na poważnie - to serio trzeba być reżyserem, by móc oceniać innych reżyserów?

Czy jak np. oddajesz samochód do mechanika z drobną usterką, a dostajesz z powrotem auto, które w ogóle nie jeździ, to co - nie masz prawa skrytykować pracy mechanika, bo sam/sama się na tym nie znasz? Absurd!

Zamykając tą dyskusję (w każdym razie z mojej strony), to tak na pocieszenie ci powiem, że jak obejrzysz trochę więcej filmów, czy seriali, to w końcu zaczniesz wychwytywać pewne niuanse kinematografii. Tak jak w każdej dziedzinie, im więcej masz z nią do czynienia, tym więcej możesz na jej temat się wypowiedzieć... albo i nie, bo czasami po prostu szkoda wdawać się w dyskusje... ;)

ocenił(a) serial na 3
Yngoth

Nie tylko nudny, ale i ciemnawy, a chwilami ocierający się o soap-operę. Te patetyczne przemowy i decyzje życiowe.

Od dziś aż do śmierci będę równa każdemu mieszkańcowi tego królestwa... Ech!