Myślę, że jest to najlepszy serial ostatnich lat w Polsce- po pierwsze klimat serialu tworzą aktorzy- WIELCY aktorzy polskiej sceny, a po drugie cudna scenografia i kostiumy
Przed chwilą widziałem kilka scen tego czegoś... Od dawna nie widziałem czegoś tak fatalnego.. A ci "WIELCY" aktorzy? Szapołowska, Zelnik, Figura... wszyscy grają gorzej niż Cichopek, Mroczkowie czy Mucha... Nie wierzyłem własnym oczom.... Tragedia.. Jak coś tak niedopracowanego, amatorskiego można wypuścić w telewizji... To już nawet nie jest tandetne, banalne... To jest nie do przyjęcia! Gdzie był reżyser, producent? Ktokolwiek?!
To sam lepiej zagraj- nie wiesz że prawdziwe aktorstwo jest kunsztem niezauważalnym, aktor nie musi pokazywać że gra (wręcz nie może)- poprostu wtapia się w graną postać i jest sobą.
Tak, tylko tutaj żadnego wtopienia się w postać nie widać. Tutaj właśnie widać "granie" postaci. Prawdziwe aktorstwo w serialu można zobaczyć np. w Six feet under, Lost (pomijając absurdalną od pewnego momentu fabułę) W polskich serialach obyczajowych też zdarzają się dobrze zagrane postaci. Rezydencję musiałem wyłączyć po paru minutach bo nie sposób uwierzyć w żadną emocję widoczną na ekranie.
No wiesz twórcy serialu poszli na łatwiznę i do najmniejszej nawet drugoplanowej rol i zatrudnili aktorów ze sporym doświadczeniem. Laika w świece aktorstwa tu nie uświadczysz.
Właściwe Zelnik źle nie gra, raczej najlepsze lata ma już za sobą. Figura jak zwykle kiepska i lata już nie te żeby wielkie cyce na ekranie wystarczały za wszytko tak jak kiedyś. Szapołowska w zasadzie gra siebie czy;i zadufaną paniusię z wyższych sfer. Wiecznie znudzoną wszystkim. Wieczorkowski i Czarnota to średni aktorzy, Książkiewicz to dno. Halejcio dopóki będzie mogła grać puste nastolatki to rolę zawsze jakoś złapie, za kila lat może być gorzej.
?? ostro! ;P bez przesady z tą krytyką! twierdzisz, że Figura to nie ejst dobra aktorka, tak wywnioskowałam -.- to sie na seiro nie znasz.. Szapołowska, Figura, cóż.. serial ma bardzo dobrą obsadę i nie zaprzeczysz, i nie psuize tu tylko o tych dóch paniach.. reszta tez jest okej, pomijając Halejcio ;P, ale to mniejsza heheh
mi się serial podoba, co do obsady nie mam zastreżen, bo np ta Halejcio, bardzo nadaje się do sowjej roli, psuje do takiej nastolatki rozpuszcoznej ;] mi się serial podba, wole to niż żeby ciągle ogl mode na sukces cyz plebanie! chrzanienie o tym samym, a tutaj odrywam się i ogl xcoś o `bogaczach;P
mi się serial bardzo podoba,
Ale nie twierdze że film ma słabą obsadę - są tu bardzo dobrzy aktorzy. Co od Figury - owszem jest gwiazda ale głównie przez pokazywanie gołych cycków tudzież innych części ciała (bo pokaż mi film z jej rolą uznany za wielki sukces Figury w której głównej role nie odegrał jej seksapil....). Aktorką jako taką jest raczej przeciętną. Gwiazda dużą.
sorry, ale ile Ty filmów z Figurą widziałeś? Takich ról było co najmniej kilka: "Ubu król", "Żurek" , "Aria Diva" itd
To jest bardzo dobra aktorka, oczywiscie że słynie z majtania cycami, ale zagrała wiele świetnych ról w których jest wręcz aseksualna. Natomiast w tym serialiku to nijak może się wykazać (tak samo jak reszta - dykta i beton).
Ja uważam że jest to bardzo dobry serial. jeden z lepszych polskich. Co prawda wolałabym żeby akcja skupiała się jedynie nad Podhoreckich, rodzina Basi i sama ona mnie nieco irytuje. Za bardzo przypominają rodzinkę z serialu "majka"
Zwłaszcza ten klimat tworzy posiadajaca wysokie mniemanie o sobie, kreująca sie na gfiazde ( celowo przez f) zarozumiała Szapołowska.Moja opinia dotyczy także jej wywiadów i występow w tv.
Polskie seriale są dobre, gdy są krótkie, kilkanaście odcinków, odcinki powiazane bohaterami, ale w każdym odcinku inny temat przewodni i zwroty akcji.