Ridley Jones: Strażniczka muzeum
powrót do forum 1 sezonu

Czy Netflix oszalał? Po co na siłę wciskać do każdej produkcji geja czy lesbijke??? W bajce dla dzieci równiez?! Jedna z bohaterek Ma dwóch tatusiów, którzy śpią razem i się przytulają. Jeszcze ten jeden ma zniewieściały głos... Trochę przesada.

Kicerator

W wielu serialach wciskają homo tak nachalnie, że nie da się tego oglądać, to normalne jak chodzi o Netflixa.

ocenił(a) serial na 8
Damian24

Co to znaczy wciskać "homo"? Ludzie o odmiennej orientacji seksualnej są częścią społeczeństwa i to całkowicie normalne, że pojawiają się filmach, serialach czy bajkach. Zakłamywanie rzeczywistości i udawanie, że wszyscy są tacy sami, wycięci z jedynego słusznego szablonu, prowadzi do fałszywego obrazu świata i do traktowania osób, które są w jakiekolwiek mniejszości jako odmieńców. Bardzo dobrze, że pojawiają się takie wątki jako coś naturalnego, bez zbędnej ekscytacji.

ocenił(a) serial na 1
Joanna_316

Jest też w normalnym życiu codziennym wulgarny język, okropna przemoc, brutalność, cynizm, zdrady itd. Nie jest to wiek odpowiedni żeby mieszać dzieciom w głowach że są chłopcy którzy czują się dziewczynkami i na odwrót. Już na pewno nie, że to coś normalnego u dzieci które jeszcze nie wiedzą skąd i jak w ogóle dzieci się biorą.

Kicerator

Ja tam jestem zachwycony :) Super to zrobili - właśnie zupełnie nie na siłę i nie nachalnie, wprost przeciwnie - całkiem naturalnie.
Serial się nad tym wątkiem pochyla tylko w jednym błyskawicznym dialogu, tylko po to by jasno postawić sprawę - sam pomysł by się wstydzić posiadania dwóch tatów jest wprost absurdalny:
- Mam nadzieję że nie próbowałaś przed nami ukryć że masz dwóch ojców. Wiesz, według mnie to mega fajnie!
- Co?! Nie no, co wy!! Czadowo jest mieć dwóch tatków!
i płynnie przechodzimy do prawdziwego powodu zakłopotania dziewczynki.

ocenił(a) serial na 1
plokin

Uwielbiam takie urocze naiwne komentarze :D
Na takich pozytecznych... komentarzach opiera sie pchanie tego pseudo "postepu"

Ta scenka w pierwszym sezonie to była tylko taka zajawka majaca na cely wubadac reakcje.
W kolejnym sezonie jest caly odcinek na temat watpliwosci co do siebie i swojego ubioru(czy spodniczka czy spodnie) jednego z bohaterow.
Oczywiscie bohater mowiac o sobie nie mowi w formie sugerujacej plec meska lub damska, tylko nijaka.
Homo tatusie oczywisce wracaja juz jako oczywiste tlo co chwila.

Taki to serial o malej indiana jones :DD
Takie to pranie mozgu u dzieci.

ocenił(a) serial na 1
Ellrof

Powinien być komentarz w bajkach, że są tam treści LGBT (podobnie jak jest info o przemocy, wulgarnym języku itp.) i z automatu treści LGBT przynajmniej 12+ w sugerowanym wieku.

yaceq

Zgadzam się. Powinny być takie informacje i rodzic wtedy zdecyduje czy chce aby jego dziecko to oglądało. Przeciez rodzice mają prawo zdecydować.

yaceq

Dokładnie.

Kicerator

Ponoć w ostatnim sezonie wciśnięto po cichu niebinarnego łosia, a potem skasowano serial. Opowiadał o tym Matt Walsh.

narysujmicos

Sezon 5 odcinek 8 - nadal wisi na Netflixie. Faktycznie jest cały długi motyw o tym jak to bizon ma problem z powiedzeniem babci, że jest "niebinarny"... Kolejna bajka po "Miasto Duchów" w której wciska dzię przedszkolakom ten woke kit.

hydepark

Wisi, wisi, ale nie będzie kontynuowany. I owszem, ten wątek tak wygląda - a potem babcia go przeprasza, że nie używała jego preferowanej formy...

Kicerator

Nie binarne bizoniszcze i tak zamiotło tam jeszcze bardziej :-)

Kicerator

Według mnie ten wątek w tej bajce jest tak przyjaźnie wpleciony, że aż byłem w szoku :) Świat jest pełen zła, a wam przeszkadza to że dziewczynka w bajce ma dwóch kochających ojców, serio?