PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=766485}

Riverdale

2017 - 2023
6,7 87 tys. ocen
6,7 10 1 86810
4,8 24 krytyków
Riverdale
powrót do forum serialu Riverdale

Bałam się, że odgrywanie ról rodziców swoich głównych postaci przez głównych aktorów nie wyjdzie., ale jestem naprawdę mile zaskoczona. Zarówno charakteryzacja jak i gra aktorska były świetne.
Wiele rzeczy się wyjaśniło. Najbardziej mnie zszokowała historia małżeństwa Blossomów.
I coś, co podobało mi się najbardziej - SOUNDTRACK! Naprawdę czuć było klimat lat 80-tych. Nie wychowywałam się w tamtych latach (żałuję), ale naprawdę uwielbiam muzykę z tamtych lat. W tym odcinku zarówno stroje jak i muzyka pomogły mi się do nich przenieść.
Chętnie zobaczę jeszcze jakiś odcinek z retrospekcjami z czasów rodziców głównych bohaterów.

ocenił(a) serial na 4
Carmellia

No właśnie problem w tym, że to nie były lata 80. Skoro było to 25 lat wcześniej, to wypada na 1993 rok - a cała charakteryzacja i muzyka odpowiadała latom 80. Totalny brak wiarygodności

ocenił(a) serial na 8
Ada_Olczyk

Też mi się tutaj w obliczeniach nie zgadzało, ale klimat i muzyka zrobiły swoje.

ocenił(a) serial na 8
Ada_Olczyk

Wydaje mi się, że czas rozgrywania akcji w Riverdale nie jest sprecyzowany.

ocenił(a) serial na 5
Ada_Olczyk

Znaczy to było chyba wcześniej lub później niż 25 lat temu. Gdyby faktycznie to wszystko działo się w latach dziewięćdziesiątych, to oznaczało by, że mieli oni dzieci w wieku około 25 lat, co jest raczej niespotykane jak na tak szeroką skalę, by każdy z jakiegoś grona znajomych urodził dziecko.