PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=766485}

Riverdale

2017 - 2023
6,7 87 tys. ocen
6,7 10 1 86810
4,8 24 krytyków
Riverdale
powrót do forum serialu Riverdale

Naprawdę dobra premiera nowego sezonu, już czuć ten bardziej mroczniejszy klimat, Cheryl chyba potrzebuje jakiejś specjalistycznej pomocy, uwielbiam ją ale to raczej normalne nie jest, no i naprawdę zaskoczyła mnie końcówka, choć nie znosiłem Grundy to takiego obrotu spraw się nie spodziewałem. Betty i Veronica to nadal moje faworytki w tym serialu szczególnie ta 2, choć wiele osób nie przepada za Veronicą ja wciąż ją uwielbiam. Nowy sezon zapowiada się intrygująco, tajemniczo, z ciekawszymi wątkami i czekam jak dalej się ta sprawa z tym killerem w kominiarce rozwinie.

Rrouge

Tak!. Zgadam się. Mocne wejście w drugi sezon. Oby dalej szło tak dobrze. Ostatnia scena odcinka zaskakująca.

ocenił(a) serial na 5
Rrouge

A ja żałuje, że matka nie dała Veronice w twarz w kaplicy. Nawet jeśli to była jej sprawka to V. powinna mieć szacunek do własnej matki; nawet Jughead ma takowy do ojca-kryminalisty, a ona zachowuje sie jak rozpuszczona gówniara i to jest jedna z przyczyn dlaczego większość jej nie cierpi.

Co do odcinka to super otwarcie nowego sezonu i mam nadzieje, że nie zwolnią tempa.

ocenił(a) serial na 7
Poulet096

U V. brak jakichkowiek pozytywnych cech. Ona po prostu irytuje i jest głupia, ale zbyt pewna siebie. Nie trawie.

ocenił(a) serial na 3
ziaba933

Ja za to mam odmienne zdanie, bo Veronica to moja ukochana postać od samego początku i nadal nią jest <3 ;D jak dla mnie posiada pozytywne cechy, bo dba o przyjaciół itp. (szczególnie w przyjaźni z Betty), co do matki Veronici - no i tu pojawia się problem, bo ja nie trawię właśnie jej, przez jej charakter.

Rrouge

Też ją lubię i uważam, że wiele w niej pozytywnych cech ale jest rozpuszczoną jedynaczką tak ją wychowali no nie ma ludzi idealnych ale przynajmniej potrafiła się z klasą pogodzić z tym co straciła i cieszyć się tym co ma.

ocenił(a) serial na 7
Rrouge

Ostatnia scena zapiera dech. Nie mogę się doczekać odpowiedzi kim jest killer w kominarce. I co dalej z Cheryl. Kurcze to najlepsza postać w całym serialu.

ocenił(a) serial na 9
Rrouge

Zgadzam się , szykuje się wspaniały sezon pełen emocji :) Nie moge się doczekać kolejnego odcinka !! Veronica i Cheryl wymiatają ♥

Rrouge

Ja za to czuję się zawiedziona. Te wstawki ze snami?wizjami? Freda były zupełnie niepotrzebne. Związek między Veronicą a Archiem ma tyle głębi co kałuża. Czuję, jakby wszyscy nagle stracili pazur, a serial stał się aż za bardzo przerysowany, komiksowy. Jedyne, co robi wrażenie w tym odcinku to powrót Veronici do domu i to, co Jughed zastaje w przyczepie.

ocenił(a) serial na 6
samosiaK

Mega odcinek! Na końcówce aż wyskoczyłam z łóżka haha! xD
Cheryl to moja ulubiona postać, chociaż każda jest wyraźna i ciekawa. Uwielbiam wszystkich:)
Nie mogę się doczekać kolejnego odcinka:)
Ekstra!

ocenił(a) serial na 6
samosiaK

Mnie też te sny Freda irytowały. Jedna by wystarczyła, żeby pokazać, że ojciec "wrócił" dla syna.
Za Veroniką nie przepadam, ale mi nie przeszkadza, chociaż zupełnie zapomniałam, że ona jest w związku z Archiem - tego w ogóle nie widać i nie czuć.
Ale serial i tak świetny, bo ma zdecydowanie więcej pozytywnych postaci.
Swoją drogą, aktor grający Archiego naprawdę mnie zaskoczył. Poruszył mnie, a młodzi aktorzy w tego typu serialach, to drewno.

ocenił(a) serial na 9
Rrouge

i trzeba dodać, że ostatnia piosenka jest z Dziecka Rosemary Polańskiego :) dała świetny klimat i jak dla mnie jest to też nawiązanie do Plotkary gdzie Blair uwielbiała filmy Polańskiego i Dziecko Rosemary

ocenił(a) serial na 6
LeaMao

Oglądam po raz drugi od początku I sezon, bo zbytnio nie pamiętam już jak to się tam skomplikowało. Coś mi świta, że były różne a'la Moda na Sukces powiązania, ale nie zabrało mi to radości z oglądania. Wiem, kto zabił Jasona, ale motywu już nie pamiętam :)
Niesamowicie mnie ciekawi. w którą stronę pójdą scenarzyści w II sezonie :)