PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=334492}

Robin Hood

2006 - 2009
7,1 3,2 tys. ocen
7,1 10 1 3191
7,0 2 krytyków
Robin Hood
powrót do forum serialu Robin Hood

...jest on super! Podoba mi się postać samego Robina, ale uwielbiam Guya, Marion i Willa i
Allana.... Much, Mały John i Djag są dla mnie neutralni, chociaż ten pierwszy ma dobre
teksty... Bardzo mi się podoba gra Szeryfa ..... nie wiem, dlaczego wszyscy w kółko
porównują ten serial do Robina z Sherwood :/ przecież producienci i reżyser nie mieli na
celu kontynuacji czy nawiązania do tego z 1980! Dla mnie ta wersja jest wciągająca, ale
rażą mnie trochę mało brutalne walki i zero krwi.... no i może zbyt wyszukane i eleganckie
stroje Marion ... poza tym serial ogląda się przyjemnie.. :) a co Wy o tym sądzicie? Czekam
na wypowiedzi

Ja też bardzo lubię tą wersję Robin Hooda(z Jonasem Armstrongiem nawet oglądam z nim drugi serial na tele 5 w soboty i niedzielę o 22.55) i wydaje mi się że jest w porządku..(chociaż zawsze staram się oglądać wszystkie jakie lecą w tv ze względu na moje zamiłowanie do samej osoby Robin Hooda- uwielbiam go od małego !!) Może trochę przesadzili z tymi strojami(ciut nowoczesne ;)) ale ogólnie serial i akcja mi się bardzo,bardzo podoba..I sobie nagrywam każdy odcineczek ;) Mam nadzieje że będzie jeszcze szansa porozmawiać na forum o tym serialu..Pozdrawiam :)

Imra

a i zapomniałam dodać że muzyka z tego serialu też mi się podoba ;)(Andy Price )

użytkownik usunięty
Imra

nom .. muzyka jest genialna !!! ja dopiero niedawno zaczęłam oglądać RH ... a wiesz może jak i dlaczego zginął Robin, Guy i Allan... bo wiem tylko tyle, że Guy zabił Marion.... i jeszcze jedno... orientujesz się czemu Will i Djag odeszli?

wiesz co końca jeszcze nie widziałam i nie wiem dlaczego Robin ,Guy i Allan zginą..(tzn.Robin zostanie jak się nie mylę otruty ale co i jak to nie wiem i ubolewam nad tym:( może ktoś kto zagląda tu wie więcej co będzie się działo w trzeciej serii i napisze). Marion zabije Guy w 13 odc. 2 serii w Ziemi Świętej (fajna ta scena,ale szkoda ,że już nie będzie Marion bo to był jakiś tam urok tego serialu kiedy to Robin i Guy rywalizowali o jej względy..) a Will i Djaq postanowili razem pozostać w Ziemi Świętej(również ubolewam bo lubiłam tych bohaterów)..Pewnie nie wystarczająco ci odpowiedziałam na pytania ale może i lepiej tak to będziesz chętniej oglądała ;)

użytkownik usunięty
Imra

dzięki, tyle mi wystarczy :) a jaki jest Twój/ Wasz (jeśli zaglądacie) ulubiony bohater tego serialu??? Mój to chyba Guy, Robin, Allan, Will i Marion...... dziwi mnie to, że Marion ma takie hmmm.. no nie wiem .. wyróżniające się, eleganckie i zbyt chyba nowoczesne jak na te czasy stroje... inne postacie w serialu nie są aż tak błyskotliwie ubrane :p

cieszę się ,że mogłam pomóc (zawsze do usług ;) ) A jeśli chodzi o bohatera hmm..nie umiem tak wybrać,ponieważ cała banda jest fajna i każdego bohatera lubię za coś ( z 1 i 2 serii) Natomiast w trzeciej serii skład bandy troszkę ulegnie zmianie. Jakoś nie mogę się przyzwyczaić, że nie ma Marion,że jest ta cała Kate(jakoś mi tak dziwnie) no i.. pojawi się bracieszek Tuck. Ci bohaterowie zastępując tym samym Willa i Djaq. Ale jakbym miała wybierać to chyba nie wyobrażam sobie serialu bez Robina(oczywiste ;))..,Marion.., no i Guy..dlatego wolę 1 i 2 serię od tej trzeciej.. Pewnie na scenie śmierci RH będę ryczeć eh.. :(

Imra

a i jeszcze jedno fajnie że mogę z kimś pogadać o tym serialu :) Mam nadzieje że reszta też się uaktywni i też z nami podzieli się wrażeniami :)

użytkownik usunięty
Imra

mam nadzieję ;p ale dla mnie seria 3 to porażka.... bez Marion... i ta Kate, a tak w ogóle to chyba nie zrobią 4 serii <lol> no bo Robi Hood bez Robina xD, Marion, Guy'a, Willa itd... to będzie dziwne... bo jak serial Robin Hood ma funkcjonować bez samego Robin Hood??? :P

No chyba nie robią, bo to by była dopiero patologia ;) A ty ile już odcinków oglądałaś ?? I który Ci się najbardziej podobał :D ??

Ostatnio skakałem po kanałach i trafiłem na bbc a tam Robin Hood! myślę sobie musi być niezłe i tak się zaczęła przygoda z serialem :)

Rorschach_

ja zawsze starałam się oglądać wszystkie wersje Robin Hooda ( od małego miałam słabość do tego bohatera ;) ) więc najpierw tą wersję oglądałam na TVP2,ale tam nie było wszystkich odcinków.. i też przez przypadek podobnie jak u ciebie Roschach_ przełączałam kanały i natrafiłam na BBC gdzie puszczali wszystkie odcinki od nowa z czego bardzo się cieszę.. :)

użytkownik usunięty
Imra

Rorschach_ u mnie było tak samo... mój ulubiony odcinek??? hmmm... chyba odcinek "Childhood"

ocenił(a) serial na 10

hej wszystkim tez jestem fanem serialu Robin Hood i tak samo jak wy oglądam go na BBC mam nadzieje ze jeszcze pogadamy i podzielimy się wrazeniami

użytkownik usunięty
Kahlen9

super, nasze grono się powiększa .. :) co myślisz/ myślicie o postaci Guya z Gisborne ??? według mnie jst wspaniały.. te miny, głos i jeszcze ten powalający wygląd.. podobało mi się jak w odcinku "Dzieciństwo" ulitował się nad tą trójką chłopców.. albo jak w odcinku "Anioł Śmierci" zapewnił Marion o tym, że dopilnuje, aby jej ojciec dostał kolację itd. a Wy jakie macie o nim zdanie??

ocenił(a) serial na 10

Podzielam twoje danie jest ciekawa postacią, a w cobie coś takiego pociągającego ze fajnie się na niego patrzy

użytkownik usunięty
Kahlen9

:) , a jaka jest Twoja ulubiona postać?? (zachęcam też do odpowiadania na resztę moich dyskusji)

ocenił(a) serial na 10

Mam kilka ulubionych postaci na pewno Robin Marion i Guya z Gisborne ale reszta bohaterów tez jest fajnie dobrana

użytkownik usunięty
Kahlen9

a co sądzić o postaci Willa??

użytkownik usunięty

*sądzisz

ocenił(a) serial na 9

Ja uważam że najlepszymi postaciami są Will i Djaq. Nie wiem dlaczego ale polubiłam ich już od pierwszego odcinaka i później jak się okazuje oni się z w sobie zakochują i w ogóle. A serial najlepszy jaki oglądałam.

ocenił(a) serial na 10
natalia3112

Djaq podoba mi się w odcinku 12 seria 2 kiedy wyznaje swoja miłość Wilowi ta scena została zrobiona genialnie według mnie ;)

ocenił(a) serial na 10
Kahlen9

Jeżeli chodzi jednak o samego Wila to jest bardzo fajny i pasuje do Djaq

użytkownik usunięty
Kahlen9

a który odcinek według was jest najlepszy ???

ocenił(a) serial na 10

Wszystkie są ciekawe ale mi najbardziej podoba sie odcinek kiedy Robin oświadczył sie Marion. A tobie jaki odcinek sie podoba ??:)

Kilka dni nieobecności a tu proszę jak się grono powiększyło ;) fajnie :). Moim zdaniem wszystkie fajne,ale tak najbardziej mi się podoba odcinek hmmm.. 12 i 13 serii 1(co Guy ranił Marion i po raz pierwszy Robin wyznał miłość umierającej Marion super były te odcinki ) i odcinek 8,11,13 serii 2 aaa i odc.1 serii 3 :D

ocenił(a) serial na 9
Imra

Mi najbardziej podobał sie odcinek gdzie wszyscy mówili o sobie, ten w którym Will i Djaq wyznali sobie miłość i reszta też się zwierzała;D

użytkownik usunięty
natalia3112

a tak w ogóle... bo Marion i Guy byli kiedyś chyba parą (nie oglądałam 1 serii) .. jak się zakończył ich romans? a i dlaczego Guy ranił Marion, bo oglądałam to po angielsku i nie dałam rady wszystkiego wyłapać

* przy okazji zachęcam do udziału w mojej małej ankietce. :) pozdrawiam

ocenił(a) serial na 9

Marion tylko udawała że jest z Guyem żeby no uśpić jego czujność. A on zranił nocnego stróża którym jest Marion i miał nadzieję że ten nocny stróż umrze, ale na szczęście Robin przyjdzie z pomocą;D

natalia3112

suuuper były te dwa odc. :) jak Robin ją niósł do tej jaskini fajna melodia była :) A potem ten ślub z Gisbornem i pierwszy buziak z RH. Fajny koniec serii pierwszej :) LiberianGirl1631 to musisz obejrzeć ;)

Imra

szkoda tylko że już na BBC.. będzie ostatni odcinek 2 serii w poniedziałek :( do soboty trzeba strasznie dłuuugo czekać :/

ocenił(a) serial na 10
Imra

No trzeba bedzie długoo czekac szkoda tez ze w necie nigdzi nie mozna znalesc odcinków :((

użytkownik usunięty
Kahlen9

wadą (przynajmniej dla mnie) jest to, że na BBC puszczają ten sam odcinek przez tydzień

ocenił(a) serial na 10

Tak za duzo razy powtarzaja ten sam odcinek w kółko

ocenił(a) serial na 10
Kahlen9

Mam takie pytanie czy Robin zakocha siew Isabeli siostrze Gisborna ?? Jak wiecie to dajcie znać pozdrawiam wszystkich :))

Kahlen9

dla mnie to dobrze,że tyle razy powtarzają bo jak nie mogę obejrzeć o tej godzinie to o innej obejrzę i nagram ;) a co do zakochania to nie mam pojęcia z tego co oglądałam na youtube to chyba RH będzie bardziej kręcił z Kate niż z Izą ale nie wiem bo to jakieś urywki były :)

ocenił(a) serial na 10
Imra

Dzięki wielkie :))Mam jeszcze jedno pytanie lecz nie zwiazane z Robine( nie musicie na nie odpowiadac ale jestem ciekawe) ile macie lat ?? :))

Kahlen9

Ja się wstydzę powiedzieć bo trochę ich mam ;) zobaczę jak ktoś się przyzna to ja też ;)

ocenił(a) serial na 10
Imra

Ja powiem że mam 16 :))

użytkownik usunięty
Kahlen9

no dobra, ja mam 14

ocenił(a) serial na 10

Dzieki za odpowiedzi :) (Pozdrawiam ) :*

Kahlen9

no to ja tu chyba najstarsza ;) Ja również pozdrawiam wszystkich zaglądających tu :)

użytkownik usunięty
Imra

mam takie małe pytanie odnośnie Małego Johna ... on miał żonę?

użytkownik usunięty

bo oglądałam odcinek, w którym o niej wspominał. to co się z nią stało?

ocenił(a) serial na 10

Fajnie,że jest sporo fanów tego serialu :) Dla mnie ten serial był bardzo fajny. oglądałem najpierw na TVP2 a później na BBC często też oglądam powtórki jak są jakieś na BBC szkoda,że nie powstanie 4 seria Robin Hooda :( a ile obejrzeliście odcinków ?

ocenił(a) serial na 10
Karol95

I nasze grono się powiększyło ja dopiero od niedawna oglądam. Pooglądałam już 2 sezon i teraz oglądam 3 :)

Karol95

Ja po prostu nie wiem co teraz będę robiła,( bo dziś ostatni odc. 2 serii) przez cały tydzień, aż do soboty. Przecież nie wytrzymam :( A obejrzałam 1,2 i jestem w trakcie oglądania trzeciej SERII ( w sob będzie 6 odc.) i też jak ty oglądam powtórki jak mam okazję na bbc ;) ( mam bzika na punkcje tego serialku )Moim zdaniem jakby TVP2 puścił całość to byłoby więcej fanów ,bo naprawdę fajny i wciągający jest serial..

ocenił(a) serial na 10
Imra

No trzeba bedzie czekac ja porostu nie wiem co bede robic przez ten czas(Ja tez strasznie lubie ten serial moja pierwsza myśl jak wstaje rano to to że pooglądam Robina)Ciesze sie też że poznałam tak fajnych ludzi jak wy i ze mo9ge z wami rozmawiać o moim ulubionym serialu( bo go też lubicie ) Pozdrawiam :)

użytkownik usunięty
Karol95

tu się z Tobą nie zgodzę.. nie chciałabym, żeby wyprodukowali koleją (4) serię Robina... bo co to za Robin Hood bez samego Robina, Guya... itd... ? zniszczą ten serial jak wyprodukują 4 serię.. takie jest moje zdanie.. Pozdrawiam!

ocenił(a) serial na 10

Masz racje 4 seria nie ma żadnego sensu zreszta z tego co wiem to BBC oficjalnie okresliło sie w tej sprawie i nie bedzie juz 4 serii bo czołowi aktorzy rezygnowali (nie tylko aktor grający Robin ale tez szeryfa i Gisborn) Pozdawiam Wszystkich :))

użytkownik usunięty
Kahlen9

ciekawi mnie, czemu ci aktorzy zrezygnowali??