PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=334492}

Robin Hood

2006 - 2009
7,1 3,2 tys. ocen
7,1 10 1 3191
7,0 2 krytyków
Robin Hood
powrót do forum serialu Robin Hood

Właśnie skończyłem oglądać 8 odcinek, za moment biorę się za resztę. Nie rozumiem o co wam chodzi z tym starym robinem z sherwood. Gdzie nie pójdę wszyscy wypominają starego robina a nowemu nawet szansy nie dają.
Tak jak istnienie starego uniemożliwiało tworzenie nowych serii... no po prostu żenada. Postanowiłem zignorować komentarze i mimo wszystko obejrzeć chociaż kilka odcinków, by samemu przekonać się jaki ten serial jest.

Odcinki 1-2 może nie były genialne ale na bank nie zasługują na ocenę 1/10. Sama postać Robina jest bardzo przyjemna. Kreacje, wioski, zamek również nie jest zły. Fabuła nie jest zbyt porywająca, jednak to dopiero początek.

Odcinki 3-4 to już troszkę wyższy poziom. Widź rozpoznaje bohaterów oraz powoli zapoznaje się z ich motywami. Ważna jest postać samego Robina. Fabuła staje się troszkę ciekawsza zaś samo oglądanie przychodzi łatwiej niż w przypadku 1-2.

Odcinki 5-6 tutaj już czułem "klimacik serii" oglądając na prawdę dałem się wciągnąć w historię. Według mnie są to udane odcinki które trzymają dobry poziom.

Odcinki 7-8 te odcinki są najlepsze. Z początku wydawało się, że to taki Robin Hood dla dzieci. Nikt nie chce nikogo zabijać i t d. Pewnie dlatego twórcy pokazali bestialstwo szeryfa i tą drugą stronę średniowiecza. Odcinek 8 to rozwinięcie intrygi jeszcze zza czasów gdy Robin był pod Jerozolimą. Muszę przyznać, że mi się podobało... idę oglądać dalej...

ocenił(a) serial na 3
kalamir

Tak dla Twojej informacji ten film ma ocenę powyżej 8 punktów, więc nie wiem czy problemy masz ze wzrokiem, czy po rycersku wstawiasz się za tym, co na pierwszy rzut oka wydaje się gnojone. Serial budzi bardzo skrajne emocje nie tylko ze względu na Robina z Sherwood, ale również ze względu na to, co sobą prezentuje. Moim zdaniem ocena powyżej 8, to i tak stanowczo za wiele i serial ten na nią nie zasługuje. Ale gusta jak widać są różne... a ty zamiast apelować o to by dać szansę serialowi - pamiętaj, że ta 8 z powietrza się nie wzięła. I chyba sporo osób dało tę szansę o której mówisz...

ocenił(a) serial na 10
kalamir

I oglądaj dalej, bo odcinki 12-13 są genialnie ;) Po prostu nie zrażaj się tym, co inni o tym mówią. Skoro Tobie się podoba, to super.

Ja osobiście nie rozumiem tych ciągłych porównań do Robina z Sherwood. I szczerze wątpię, czy zamysłem producentów tego Robina było prześcignięcie Robina z Sherwood. A niektórzy tutaj chcą się po prostu popisać tym, że wiedzą jak wyglądały ubrania banitów w 1129 roku ;P

Żyjmy i nie przeszkadzajmy sobie w tym nawzajem, ok?

ocenił(a) serial na 10
Konopia

chyba w 1192r

ocenił(a) serial na 4
Konopia

Obie serie tworzone przez BBC na temat Robin Hooda - porownania beda i to wiele. Robin z Sherwood odzwierciedleniem sredniowiecza nie byl: wszyscy chodzili czysci, wlosy z lat 80 itp itd, ale ten ten tu serial dla dzieci (bo inaczej chyba tego sie opisac nie da) nawet mu do piet nie dorasta.