PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=334492}

Robin Hood

2006 - 2009
7,1 3,2 tys. ocen
7,1 10 1 3191
7,0 2 krytyków
Robin Hood
powrót do forum serialu Robin Hood

Moje wrażenia po pierwszym odcinku zdecydowanie mieszane. Jak zwykle wciągający, pełny akcji, ze świetnymi zdjęciami, ale... Widoczny jest okropny brak bohaterów z poprzednich części. Najbardziej boli oczywiście brak Marian. Do tej pory nie mogę się pogodzić z jej śmiercią, bo jest ona całkiem inna od oryginalnej wersji legendy. Banda Robina wygląda dosyć skąpo bez Willa i Djaq. Braciszek Tuck, mimo iż czarnoskóry(mnie osobiście to nie przeszkadza, jednak w legendzie wyglądało to inaczej) to świetny. Dobra rola, ciekawie wprowadzona i mam nadzieje, że bedzie systematycznie rozwijany jej wątek. Guisborn wypada słabiej niż w poprzednich sezonach, wygląda dziko w tych długich włosach. Mimo wszystko jestem bardzo bardzo pozytywnie nastawiony do tej serii, jeżeli będzie ona kończyła serial jak mówił Jonas Armstrong, będzie to świetnym rozwiązaniem. Nie ma sensu ciągnąć nawet świetnego serialu w nieskończoność. A jak wasze zdanie? Czekam na opinie, dla mnie w każdym razie wyśmienity jak poprzednie sezony. Zresztą większość seriali BBC trzyma naprawdę porządny poziom.

Johnny_Blue

Pierwszy odcinek nowej serii podobał mi się średnio. Oglądałam trochę znudzona. Akcja pędziła jak szalona, nie wiedzieć nawet kiedy wywiązała się walka między Robinem a Guisborem, a później było tylko gorzej. Udawane pojmanie ludzi Robina, żeby ten się tylko obudził, nagłe uwolnienie ich, znowu ucieczki przed ludźmi Szeryfa etc etc... W sumie ciężko było zacząć po takim zakończeniu drugiego sezonu, więc nie mam wielkich pretensji, ale oby następne odcinki były lepsze ;]

I też lubię ten serial, chociaż faktycznie niektóre rzeczy mogliby zmienić, albo właśnie nie zmieniać! -> czyt. Marion...

Nav

no tak, rozpisalam sie i się nie dodało ;)
w telegraficznym skrocie:

po finale sezonu drugiego bylam BARDZO zawiedziona. Śmierć Marion z ręki Guy'a miałaby może jakiś sens po pierwszym sezonie, ale po drugim? Wydawało mi się, że Gisborne się zmienił dzięki Marion, a i ona zyskała do niego jakiśtam szacunek.. W Finale oboje zachowywali się, jakby przygrzalo im izraelskie słoneczko ;)
Teraz mam nadzieję na wątek cierpień Guy'a po śmierci Marion, bo sceny kłótni Robina z Muchem i Alanem mnie nie przekonały po tym, jak z Acre wyszli uśmiechnięci krzycząc 'We Are Robin Hood'.
na + powiem, ze od razu polubiłam braciszka Tucka (dla odmiany Djaq nie trawiłam do konca pierwszego sezonu ;D) no i Szeryf jak zwykle genialny! Oby tylko pojawiał się częściej.

ocenił(a) serial na 10
addy_

a gdzie i kiedy mozna zobaczyc Robina w tv?

Johnny_Blue

Czemu nikt nie aktualizuje strony? Nowe odcinki nie zostały wpisane, aktorzy również. Tylu współtwórców, a jak widać zero zmian ostatnio.

ocenił(a) serial na 10
Nav

Witam
Nie wiecie gdzie można znaleźć napisy do 3 sezonu Robin Hooda bo na hatak.pl są tylko napisy do 1 i 2 sezonu jeśli wiecie skąd można pobrać napisy proszę odpowiedz z góry dzięki ;)

POZDRAWIAM :)

ocenił(a) serial na 10
Karol95

Witam może jedna osoba która jest chętna założyła by na wiki stronę która by była na temat Robin Hooda później zapisaliby się ci użytkownicy co chcą może jest ktoś chętny z was ?

oto link gdzie robi się stronę wiki:

http://www.wikia.com/wiki/Special:CreateWiki

Karol95

a co właściwie stało się z Willem,jak zakończyli jego wątek?

Peyton_5

Został w Ziemi Świętej razem z Djaq. Strasznie mi ich brakuje w 3 serii :( Obejrzalam te pierwsze trzy odcinki i jakoś tak zawiedziona jestem, a ubostwiam ten serial, no ale coz.
A napisy mozna pobrac na: http://napisy24.pl/katalog/pl/&litera=r

esiok

dzięki,za info, ja dopiero zaczęłam 2 sezon,ale polubiłam Willa i podejrzewam,że mi też go i Djaq tak samo jak Marion będzie brakowało w kolejnej serii ;(

ocenił(a) serial na 10
Peyton_5

Dzięki za napisy :) ale jeszcze nie ma do odcinka 3x03 bo ja oglądam na YouTube oglądam 3 sezon ale czasami nie wszystko rozumiem a Peyton_5 ty na czym oglądasz 2 sezon bo na YouTube jak ja oglądałem 2 sezon to wszystkie odcinki drugiego i pierwszego sezonu były :) mi też brakuje Wiila,Djaq i Marion :( ale w pierwszym sezonie też uśmiercili Roya ale ja go i tak nie lubiłem ale mogli by pokazać co dzieje się z Wiilem i Djaq w trzecim sezonie Wiila i Djaq zastępuje Braciszek Tuck i Kate czytałem na stronie że trzeci sezon Robina Hooda ma być ostatni a nie wiecie jak można się skontaktować z BBC entertainment bo chciałbym im napisać czy puszczał drugi i trzeci sezon Robin Hooda W telewizji a może wiecie o czym będzie ten nowy Robin Hood z Russell Crowe i Cate Blanchett ????