PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=36298}

Robin z Sherwood

Robin of Sherwood
1984 - 1986
7,8 20 tys. ocen
7,8 10 1 19529
8,0 7 krytyków
Robin z Sherwood
powrót do forum serialu Robin z Sherwood

9/10

ocenił(a) serial na 9

Ten serial bije na glowe wszystko co kiedykolwiek nakrecono o Robin Hoodzie;nie dziele serii na "bialego" i "czarnego"uwielbiam calosc bez wzgledu na to kto jest w roli glownej,film urzeka mnie humorem(te wspaniale potyczki miedzy szeryfem i Guy'em z Guisborne:-))mroczna sceneria zamczysk i epoki sredniowiecza,te legendy,magia...I wspaniala muzyka irlandzkiej grupy Clannad...

libertyn_24

Ponadczasowy serial,szkoda,że nie emitują go w TVP...

ocenił(a) serial na 10
Ash1234

To mnie najbardziej zastanawia-dlaczego nie emitują tego dziela w TV?.

Wszelkiej maści seriale wałkowane są na okrągło i bez litości..Przecież RoS jest produkcją kultową więc o co kaman?

Ostatnia emisja w TV ogólnopolskiej miała miejsce bodajże w 2001r,od tej pory cicho sza.

ocenił(a) serial na 10
libertyn_24

Dokładnie. Oglądam aktualnie ten serial pierwszy raz po kilkunastu latach. Niewiele z niego zapamiętałam, za wyjątkiem zakończenia 2 sezonu i szoku na początku 3:) Kiedyś żałowałam, że ci bohaterowie nie istnieją naprawdę, że nie można być z nimi tam, w Sherwood i ze wstydem przyznaję, że czasami nadal tego żałuję. Ech...

libertyn_24

jak to nie leci??
tydzień temu serial zaczęła emitować TV Puls jutro o 16.20 są odcinki 3 i 4

libertyn_24

Zgadzam się w 100%! Podobno Michael Praed zrezygnował z grania Robina na rzecz występów na ... Brodwayu! Dlatego jego rolę powierzono Jasonowi Conneremu. Dużo jest o tym serialu w Wikipedii min. opisy zamków i miejsc gdzie był kręcony Robin. Na stronie "Nostalgia.pl" znajdziecie też trochę fotek i multimediów.

krzycho7219

W ogólnopolskiej telewizji nigdy go nie wyemitują bo Pospieszalski by się zbulwersował i zrobił o tym program.Klechów tam pokazują od nie najlepszej strony a Robin był opętany rogatym.Prawdopodobnie był rosyjskim agentem.

ocenił(a) serial na 9
libertyn_24

Popieram. Najlepsza ekranizacja przygód Robina.