Robin z Sherwood

Robin of Sherwood
1984 - 1986
7,8 20 tys. ocen
7,8 10 1 19531
8,0 7 krytyków
Robin z Sherwood
powrót do forum serialu Robin z Sherwood

Proszę powiedzcie mi, jeśli ktoś wie, jaki tytuł nosi melodia, która pojawia się po raz pierwszy w momencie wjazdu jeszcze wtedy księcia Jana do zamku Nottingham (pod nieobecność Szeryfa :) Podpowiadam, że jest to 1wszy odcinek - zatytułowany "Przepowiednia" - otwierający drugą serię Robina z Sherwood. Pytam, bo owa melodia świetnie wpisuje się w tą scenę (podobnie jak i inne melodie w różnych scenach). Występuje ona jeszcze w późniejszych odcinkach 2giej serii - m. in. "Dzieci Izraela" - podczas nieudanego napadu na konwój z pieniędzmi oraz "Miecze Waylanda - cz.2" - dosłownie na samym początku tego odcinka (jeszcze przed napisami), kiedy Robin z Loxley jest prowadzony przez dwóch rycerzy konnych, zdaje się że na tle jakiegoś jeziora odbijającego akurat blask popołudniowego czy może już zachodzącego słońca - no ta sceneria i ta melodia => nic dodać, nic ująć. Wszystko świetnie do siebie pasuje. Dlatego jeśli ktoś zna tytuł wspomnianej melodii, niech będzie łaskaw mi go podać, bo ja niestety nie mogę jej nigdzie znaleźć, a bardzo chciałbym przesłuchać ją na czysto - w oryginale, bez dialogów, jak to było w serialu. Pozdrawiam wszystkich miłośników Robina i z góry dziękuję. Hej.

ocenił(a) serial na 10
Gessler

Cala sciezka dzwiekowa do filmu pochodzi z plyty Legend zespolu Clannad, nie jestem pewna ale utwor o ktory pytasz jest zatytulowany "Robin (The hooded man)"
Zreszta polecam cala plyte bo jest cudowna:)

comeawaywithme

To wiem, że to zespół Clannad. Każdy chyba wie, kto interewsuje się choć trochę tym serialem. oczywiście, płyta nazywa się Legend - otwiera ją kultowy song, właśnie "Robin (The hooded man)", chyba najbardziej rozpoznawalny, który od razu przywołuje na myśl ten serial, kiedy usłyszy się pierwsze dźwięki tej piosenki. Ale to niestety nie to, o co pytam. Poszukiwana przeze mnie melodia nie jest śpiewana, tylko odtwarzana za pomocą m. in. instrumentów klawiszowych. To ją właśnie charakteryzuje - brak śpiweu. Na wspomnianej płycie jej właśnie nie ma - nigdzie nie mogę jej zlokalizować, bo po prostu nie znam tytułu. I to jest ten właśnie szkopuł, stąd moje wręcz rozpaczliwe pytanie, jak się ona nazywa. Jak kiedyś bedziesz oglądać ten serial czy może masz go w posiadaniu, zwróć na nią uwagę - debiut tej melodii następuje własnie w odc. 1 II serii ("Przepowiednia"), kiedy uroczyscie wraz z całym orszakiem przybywa książe Jan (póżniejszy król Jan bez Ziemi - młodszy brat króla Ryszarda Lwie Serce) do Nottingham. Mówię Ci, ta melodia została tak świetnie wkomponowana w tą scenę, że nie wyobrażam sobie innej na jej miejscu. Dlatego pragnąłbym ją usłyszeć w oryginale, a nie jako tło do sceny filmowej. Mimo wszystko dziękuję za dobre chęci i pozdrawiam.

użytkownik usunięty
Gessler

Utwory których nie ma na płycie "Legend" nigdy nie zostały wydane (a szkoda) więc raczej ich nigdzie nie znajdziesz a nazwy też chyba nie są znane.

Własnie - szkoda :/ No ale nic - dzięki.

użytkownik usunięty

w sensie - nie została nigdy wydana.

ocenił(a) serial na 10
Gessler

Witam

Heh, wbrew krazacym opiniom posiadam ten utwor. Trwa 3:22 min i jest w formacie mono ale dobrej jakosci. Odezwij sie na maila to Ci przesle;)
Zapachnialo tu niczym u Monty Pythonow hehe: "Odpowiedzialnych za wylanie z pracy, właśnie wylanych z pracy, również wywaliliśmy".
wolfshead@interia.pl
Pozdrawiam Milosnikow:]

użytkownik usunięty
wolfshead

Hej

Udało mi się dorwać kilka kawałków które oficjalnie nie zostały wydane :) Chętnie się podzielę ;)

Pozdrawiam fanów RoS

Witaj, moglbys mi wyslac te kawalki? Mati166@interia.pl Z gory dziekuje i pozdrawiam.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
użytkownik usunięty
Gessler

I jeszcze jedno - utwór poszukiwany przez założycuiela tematu nazywa się "Royal" pod takim tytułem występuje jako część "Robin of Sherwood Medley" na koncertowej płycie Clannadu.

Hej!
Jak masz ten utwór w posiadaniu to bardzo bym Cię prosił o przesłanie m i owej poszukiwanej przeze mnie melodii. Mój adres: gessler@poczta.onet.pl
Od razu dziękuję i wszystkiego dobrego życzę.
Gessler

użytkownik usunięty
Gessler

Jeszcze zapytanie - czy ktoś się orientuje czy da się gdzieś dorwać niekoncertową wersję utworu "Dance", tego który leciał np podczas zabawy w odcinku "Lord of the trees" z drugiego sezonu.

GIEFERG!!!

Witam. Przyznaję - oczy mi się zaświeciły jak napisałeś o utworach które oficjalnie nie wyszły. Bardzo bym to chciał. Jeżeli tego nie ma dużo to czy jest możliwość (z Twojej strony) wysłania tych utworów na e-mail?
Mam wszystie albumy Clannad, ale jak się okazuje jest dużo utworów które nie wchodziły w skład wydanym albumów. Bardzo bych chciał takie "skarby".
W odpowiedzi na Twoje pytanie dot. utworu który leciał na odcinku "Władca drzew" to niestety nie posiadam takiego utworu. Szkoda. Jak bym miał to chętnie bym się podzielił.
Czy możesz wysłać utwory na e-mail? Będę bardzo wdzięczny :)

Mój e-mail: irritant@o2.pl

Z góry dzięki Gieferg.

irritant

Witam wszystkich Nie muszę mówić że ten serial to najlepszy serial pod słońcem każdy z nas to wie. Mam jedno marzenie trzeba mi muzyczkę występującą tu i ówdzie w 3 sezonie. A dokładnie mówiąc w kilku scenach które po krotce opisze.:) 1. scena to 2gi odcinek 3 sezonu sam koniec jak ojciec nowego robina się z nim żegna i w raz z marion odjeżdża , w czasie ich pożegnania leci ta muzyczka, 2. scena to odcinek mam tytuł "the betrayal" i leci ta muzyczka tez na samym końcu jak rozmawiają leżąc wieczorem jadącym wozie tam ponoć pierwszy raz sie całują:P są jeszcze 2 scenki ale już mi sie nie chce pisać.Prawdziwy fan tego serialu powinien sie skumać.Dziwne to jest że ta melodyjka gra tylko pod koniec odcinków hmmm. Mam nagrodę dla tego kto mi wyśle tę mp3ke na meila 240383@wp.pl!!!!!! Nagram i wyśle mu wszystkie odcinki w wersji angielskiej w dobrej wersji tego wyśmienitego serialu więc jest warto powalczyć kto pierwszy ten lepszy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:):):):):):):):):):):):):):):D

Jak Ktoś Ma Ten Utwór proszę go wysłać na meila : kaspar83@gmail.com
będe bardzo wdzięczny