PAMIĘTACIE MARTINA NALEŻAŁ DO DRUŻYNY ROBIN HOOD OD ODCINKA WIEDŹMA Z ELTON PO ODCINKU KRÓLEWSKI BŁAZEN zniKNOŁ CZY KTOŚ WIE CO SIĘ Z NIM STALO
James (book) / Martin (TV) just disappeares after The King's Fool because Richard Carpenter simply forgot about his existence when it came to writing Season Two. 'Kip' had to be shown The King's Fool again to prove he had really written him into the series!
Hm, a mnie się wydawało, że ubito go w odc. "Seven Poor Knights from Acre" razem z Tomem. Muszę zajrzeć jeszcze raz do tego odcinka.
Na pewno go nie ubito. Po prostu "zniknął" po odcinku "Królewski błazen". W bandzie Robina to była niemal trzecioplanowa rola, zero dialogów, prawie statysta. Niemniej, szkoda, że jakoś tego nie rozwiązali. Moim zdaniem powinien zginąć na koniec serii jeżeli już chcieli się go pozbyć.
Carpenter tłumaczył to tak że kiedy zaczął kręcić nową serie po prostu o nim zapomniał.Ale w pierwszej serii Nasir też nic nie mówił.
gdzies kiedys na jakiejs stronie znalazalm taka notke ze nasir byl niemowa potem juz tego nie bylo....
a co do martina to wydaje mi sie ze on rzeczywiscie zginal w odcinku "Seven Poor Knights from Acre, ale moge sie mylic. trzeba jewzcze raz obejrzec...
W tym odcinku to nie on zginął. lecz drugi towarzysz, który wraz z Martinem dołączył do drużyny Robina. Nie mogę sobie przypomnieć jego imienia (Thomas? James?). Martin zniknął przez pomyłkę po pierwszej serii, bo Carpenter po prostu zapomniał o tej postaci.
Nasir istotnie zaczyna mówić chyba dopiero w drugiej serii, a i wtedy rzadko się odzywa i tylko pojedynczymi słowami. Nie tłumaczyłabym sobie tego faktem, że był niemową, a raczej jego sposobem bycia, a przede wszystkim tym, że jako obcokrajowiec nie posługiwał się zbyt płynnie angielskim, więc też nie gadał jak nakręcony :)
Nie do końca.Nasir pierwszą kwesię wypowiada w odcinku "Królewski Blazen" kiedy odnosi się w lesie do króla Ryszarda.