PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=36298}

Robin z Sherwood

Robin of Sherwood
1984 - 1986
7,8 20 tys. ocen
7,8 10 1 19529
8,0 7 krytyków
Robin z Sherwood
powrót do forum serialu Robin z Sherwood

Robin w Tv Puls!

ocenił(a) serial na 10

Uwaga!Od soboty emisję "Robina z Sherwood" zaczyna telewizja Puls!Chyba o 16:30 i będą puszczane dwa odcinki,muszę tylko zlokalizować kiedy będą powtórki.Miłego oglądania!

prettyinpink

Powtórka będzie w środę o godzinie 16:00 do 18:00. Też będą dwa odcinki.Pozdrawiam!

krzycho7219

a więc będę oglądać po dwa razy!
nie mogę uwierzyć, że w końcu jakaś telewizja pokazuje ten serial. Super!
Kocham ten serial!

ocenił(a) serial na 10
Seiya

Yeaaaaaa

a jeszcze tydzień temu biadoliłem że go nie powtarzają w TV!

ocenił(a) serial na 10
prettyinpink

Warto zauważyć, że to pierwsza emisja w polskiej telewiji od ponad 9 lat! Ostatnia miała miejsce w TVP3 i zaczęła się w styczniu 2001 r. Szkoda tylko, że serial będzie emitowany przez tak niszową telewizję, ale zawsze coś :) Mam nadzieję, że mimo to przybędzie mu wielu nowych fanów. Zapraszam wszystkich na forum o serialu www.robinofsherwood.fora.pl

ocenił(a) serial na 10
HoundOfLucifer

Może i niszowy kanał,ale często bez kablówek i innych można ją złapać.Mam Robina na dvd ale i tak chętnie obejrzę w telewizji!Trzymam kciuki za oglądalność!

ocenił(a) serial na 10
HoundOfLucifer

Jesteś pewien że w styczniu 2001 a nie w grudniu 2000?.

Szkoda że to nie TVP-nie byłoby przerw reklamowych!

ocenił(a) serial na 10
Psycho_Daddy

Absolutnej pewności nie mam, bo to informacja od jednego z użytkowników forum do którego link podałem powyżej, sam nie mam możliwości zweryfikowania tego, ale jakby co różnica niewielka ;) Prawie 10 lat minęło...

Ja mam serial na DVD, więc w sumie teoretycznie nie powinno mnie to zbytnio interesować, ale cieszę się, że RoS będzie wreszcie w TV, bo trochę nowych osób powinno się z nim zapoznać dzięki temu. Serial oglądam zawsze z napisami, a w TV będzie lektor, ciekawe czy dobry.

Każdy odcinek trwa około 50 minut, w TV Puls na 2 odcinki przeznaczyli 120 minut, więc można się spodziewać 20 minut reklam (da się przeżyć).

Ciekawe czy serial będzie emitowany generalnie po 2 odcinki, czy tylko te podwójne będą puszczane razem.

prettyinpink

kocham uwielbiam ubóstwiam ten serial znam go na pamięć mam wszystkie odcinki ale obejrzę z przyjemnością ;)

ocenił(a) serial na 10
ana_lucia_cortez

"Absolutnej pewności nie mam, bo to informacja od jednego z użytkowników forum do którego link podałem powyżej, sam nie mam możliwości zweryfikowania tego, ale jakby co różnica niewielka ;) Prawie 10 lat minęło..."

jednak postaram się to wyjasnic,otóż w styczniu 2001r przypadkowo natknąłem sie na emisję serialu,szybko podłaczyłem magnetowid (jeżeli czytają to dzieci to tak,tak,istniały kiedyś takie urządzenia:)) i zacząłem nagrywac z tym że byla to pierwsza część odcinak pt "Miecze Waylanda".Skoro w styczniu emitowano owe "miecze" to oznacza że pierwszy odcinek serii musiał być puszczony w grudniu 2000.
Jeżeli sie mylę to niech ktoś mnie poprawi,zresztą nie jest to chyba ważne,ale lubie mieć wszystko poukładane więc dlatego się tu produkuje.

Nie mniej jednak 10 lat mineło,co mnie wcale nie cieszy bo pamiętam te emisję jakby to było wczoraj,te 10 lat zleciało jak z bicza strzelił.

ocenił(a) serial na 7
prettyinpink

Już się nie mogę doczekać powtórki:)

justyna1568

Powtarzali go kilkakrotnie ale w ogólnej tv1 i tv2 ten serial w całości leciał tylko raz w 1986 roku a ostatni raz niepełna jego cześć leciała w 1991 roku.

ocenił(a) serial na 10
prettyinpink

Ale lipa!Nie puszczają odcinków po kolei!W zeszłą sobotę był "Alan A Dale" i "King's Fool" a w tym dwie części "Mieczy Waylanda"...Bez sensu!

prettyinpink

To nie jest bez sensu bo to jest prawidlowa kolejność.

ocenił(a) serial na 10
wreathchlors

Jak to?Na dvd mam inną,a żeby daleko nie szukać to na filmwebowej stronie serialu też jest inna?Wytłumacz proszę:)

ocenił(a) serial na 10
prettyinpink

Zapraszam do przeczytania tego tematu: http://www.robinofsherwood.fora.pl/ogolnie,1/pomylka-przy-chronologii-odcinkow,1 19.html a szczególnie tego posta: http://www.robinofsherwood.fora.pl/ogolnie,1/pomylka-przy-chronologii-odcinkow,1 19.html#6644 a wszystko będzie jasne ;) A w ogóle to zapraszam do dołączenia do nas :)
"Miecze Waylanda" zostały po raz pierwszy wyświetlone pod koniec drugiej serii z prozaicznego powodu - chciano widocznie osiągnąć wysoką oglądalność (i słusznie, bo ten dwuczęściowy odcinek jest absolutnie genialny, moim zdaniem najlepszy w całym serialu) i puszczono go w weekend z dniami ustawowo wolnymi od pracy (tzw. Bank Holiday Weekend).

ocenił(a) serial na 10
HoundOfLucifer

A jeszcze w ramach ciekawostki - pierwszym zrealizowanym odcinkiem III serii był "Adam Bell". Tymczasem wyświetlony on został (i według prawidłowej kolejności jest) bliżej końca niż początku tej serii.

ocenił(a) serial na 10
HoundOfLucifer

Dzięki za kompetentną odpowiedź,nie wiedzieć czemu lubię takie ciekawostki:)

prettyinpink

Na wydaniu DVD jest ustalona taka sama kolejność jak podczas angielskiej premiery telewizyjnej która nie jest prawidłowa.Pierwsza seria jest prawidłowa.W drugiej prawidłowa kolejność to Miecze Waylanda,Przepowiednia,Pan Drzew,Dzieci z Izraela,Czary i Największy Wróg.W trzeciej serii Syn Herna,Potęga Albionu a potem totalny rozgardiasz.Nie kręcili tych odcinków po kolei,raz mamy lato a za chwile zime i trudno ustalić.