...ten serial jest po prostu niesamowity,,,atmosfera sredniowiecza wypelniajaca ekran telewizora na dlugo pozostaje w pamieci widzow..anglia przelomow12/13wieku spowita nieustanna mgla jest zarazem przerazajaca i piekna....aktorstwo znakomite...co wazne nawet grajacy role10planowe?jak npzolnierze normandzcy maja w sobie cos realistycznego.Ogladajac ten seial mozna zaglebic sie we wlasnym fotelu i chlonac kazdy detal!!!!
muzyka wiadomo clannad!!!!a role jakie odtwarzaja nicolas grace i philip davies(jako ksiaze JAN bez ziemi(1199-1216tworca wielkiej karty swobod)pozostana na dlugo w pamieci...wlasnie te pomieszanie legendy z historycznym tlem (W TLE ryszard lwie serce)sprawily ze robin hood serial stal sie niedoscignionym wzorem ktorego pozniejsze twory jak chociazby ksiaze zlodzieji sa nedzna imitacja...
dlatego panowie i panie ROBIN HOOD!!!SERIAL HTV!!!
THE BEST SERIES ABOT ROBIN HOOD
ten serial jest po prostu niesamowity,,,atmosfera sredniowiecza wypelniajaca ekran telewizora na dlugo pozostaje w pamieci widzow..anglia przelomow12/13wieku spowita nieustanna mgla jest zarazem przerazajaca i piekna....aktorstwo znakomite...co wazne nawet grajacy role10planowe?jak npzolnierze normandzcy maja w sobie cos realistycznego.Ogladajac ten seial mozna zaglebic sie we wlasnym fotelu i chlonac kazdy detal!!!!
muzyka wiadomo clannad!!!!a role jakie odtwarzaja nicolas grace i philip davies(jako ksiaze JAN bez ziemi(1199-1216tworca wielkiej karty swobod)pozostana na dlugo w pamieci...wlasnie te pomieszanie legendy z historycznym tlem (W TLE ryszard lwie serce)sprawily ze robin hood serial stal sie niedoscignionym wzorem ktorego pozniejsze twory jak chociazby ksiaze zlodzieji sa nedzna imitacja...
dlatego panowie i panie ROBIN HOOD!!!SERIAL HTV!!!
recenzje ta napisalem juz ponad rok temu od tej pory zmienilo sie wiele-mam wreszcie wydanie robina na dvd-i to w oryginale prosto z u.s tam serial puszczal kanal showtime.
trudno wybrac najlepszy odcinek lecz wedlug mnie z odcinkow z connerym jasonem! prym wiedzie-betrayal! gdzie wszystkich przycmil znowu philip davis(chyba3)jako JAN BEZ ZIEMI i jego oryginalne powiedzonko _has all is if you would wish it?..a potem dluga litania zgodnych czy niezgodnych z jego wola problemow. szeryf i gisburne naprawde w tej chwili sa przerazeni .
z odcinkow z michelem predem bryluje odcinek great enemy z niezapomniana mimika preda i nicolasa grace podczas ostatecznej rozgrywki(tj smierci robina na skalce)
i te przerazajace at least!
pozdrawiam i zapraszam do dyskusji na temat najlepszych odcinkow .
recenzje ta napisalem juz ponad rok temu od tej pory zmienilo sie wiele-mam wreszcie wydanie robina na dvd-i to w oryginale prosto z u.s tam serial puszczal kanal showtime.
trudno wybrac najlepszy odcinek lecz wedlug mnie z odcinkow z connerym jasonem! prym wiedzie-betrayal! gdzie wszystkich przycmil znowu philip davis(chyba3)jako JAN BEZ ZIEMI i jego oryginalne powiedzonko _has all is if you would wish it?..a potem dluga litania zgodnych czy niezgodnych z jego wola problemow. szeryf i gisburne naprawde w tej chwili sa przerazeni .
z odcinkow z michelem predem bryluje odcinek great enemy z niezapomniana mimika preda i nicolasa grace podczas ostatecznej rozgrywki(tj smierci robina na skalce)
i te przerazajace at least!
pozdrawiam i zapraszam do dyskusji na temat najlepszych odcinkow .
film rzeczywiście jest znakomity. znakomite jest po prostu wszystko: klimat, muzyka, gra aktorów, dobór aktorów. czytałem troszkę recenzji o filmie w internecie i odnoszę wrażenie, że większości osób bardziej podoba się pierwszy Robin (M. Praed). nie wiem czym to jest spowodowane, bo ja uważam obie role za równie udane - po prostu obaj aktorzy zagrali tak samo (!), ale moim zdaniem na większe uznanie zasługuje jednak Jason Connery - który udźwignął wszystkie najlepsze elementy filmu. po jego "wejściu" w filmie praktycznie nic się nie zmieniło - pozostał ten sam klimat ! wiele filmów cechuje to, że jeśli pojawia się jakaś zmiana na ogół film traci klimat. tutaj tego nie było i to jest właśnie genialne w odcinkach Robina z Sherwood. Ponadto żadko mówi się o negatywnych bohaterach, a trudno przecenić role które zagrali N. Grace (szeryf), czy aktor odtwarzający rolę Gisberna - były one po prostu znakomite !
z M. Praedem najbardziej podobały mi się odcinki:
The Swords of Wayland - dwie części oraz The Greatest Enemy.
z Connerym:
Herne's Son - również dwie części, Cromm Cruac oraz ostania część The Time of the Wolf.
ale tak naprawdę większość odcinków była znakomitych.
Właśnie obejrzałem pierwsze 2 sezony Robin of Sherwood.
Powiem tylko jedno-serial wszechczasów!!!
Najlepsze odcinki to :
4)Seven Poor Knights From Acre- o Templariuszach
6)The King's Fool-o KróluRyszard Lwie Serce
1)."The Prophecy"-o Księciu Janie
2)."The Children Of Israel"-o tym jak Gisbuerne chce poślubić Zydówkę
3)."Lord Of The Trees"-o święcie
7)"The Greatest Enemy"-chyba najlepszy odcinek
Ulubione postacie to:
-Robin Hood
-Will Szkarłatny
-Nasir
-Much
-braciszek
-Gisbuerne
-Szeryf
Witam, moze moglbys mi pomoc i powiedzial bys mi gdzie moge dostac 3 sezony tego serialu z polskimi napisami ??
Dzieki :)
no jest an allegro.pl dobry sprzedawca -fanatyk robina co za rozszadna cene sprzedaje 300,00pln za all zgloś sie do niego